Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταυτόχρονος Πανελλήνιος Δημόσιος Θηλασμός -και φέτος- στην Κέρκυρα

Θηλασμός
31 Οκτωβρίου 2019 / 10:42

Θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 11:00, στην πλατεία Δημαρχείου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Για 10η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονος πανελλαδικός δημόσιος θηλασμός, μια δράση, στην οποία συμμετέχει και η Κέρκυρα τα τελευταία επτά χρόνια.

Ο φετινός ταυτόχρονος πανελλαδικός δημόσιος θηλασμός θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 11:00, στην πλατεία Δημαρχείου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου από το «Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» αναφέρει τα εξής:







Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2019  -  «10 χρόνια θηλάΖΟΥΜΕ»


«Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού* το
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ
ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργανώνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 μια
εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ταυτόχρονα περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά έμπρακτα ως εικόνα και παρουσία από μητέρα σε μητέρα.

Αναγνωρίζοντας τον θηλασμό ως το φυσικό τρόπο διατροφής και το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή του νέου ανθρώπου, η εκδήλωση του Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού αποσκοπεί επίσης στην απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και την εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Η εκδήλωση του Ταυτόχρονου Θηλασμού, αποτελεί επιπλέον και μια διαμαρτυρία για το δικαίωμα των παιδιών μας στο δημόσιο θηλασμό. Τα παιδιά μας δεν θα πρέπει να θηλάσουν ποτέ ξανά σε τουαλέτες, παρκινγκ, αυτοκίνητα, σα να πρόκειται για μια ντροπιαστική πράξη.

Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να θηλάζουν όπου και όποτε το επιθυμούν, ελεύθερα και ανεμπόδιστα. Ο δημόσιος θηλασμός για μια μητέρα και το παιδί της δεν είναι επίδειξη, είναι δικαίωμα που προστατεύεται από την νομοθεσία!

Θα γιορτάσουμε και φέτος, γιατί ξέρουμε πλέον ότι η προσπάθειά μας, η έγκαιρη ενημέρωση και η βοήθεια από μητέρα προς μητέρα αποδίδει ! ‘Όλο και περισσότερες μητέρες καταφέρνουν να θηλάσουν, να υπερνικούν δυσκολίες και αντιξοότητες, να καταρρίπτουν μύθους και προκαταλήψεις σχετικά με τον θηλασμό.

Η εκδήλωση δεν αφορά μόνο θηλάζουσες μητέρες, έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Γι’ αυτό σας περιμένουμε όλους, θηλάζουσες, μέλλουσες μητέρες, μητέρες που δεν τα κατάφεραν στο παρελθόν, φίλους και συγγενείς που επιθυμούν να ενημερωθούν για να στηρίξουν κάποιον δικό τους, εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό για να ενημερωθείτε και για να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Για την Κέρκυρα, την διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος, για 7η χρονιά, η ΚΕΡΚΥΡΑ: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στην Πλατεία Δημαρχείου, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 (προσέλευση) σε αυτή την εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα παιδιά που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ.μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου».


*Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου.

Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου.