Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σχεδόν 500 συλλήψεις σε Κάβο & Λαγανά φέτος το καλοκαίρι

ΕΛ.ΑΣ.
31 Οκτωβρίου 2019 / 10:01

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις συλλαμβάνοντας για διάφορα αδικήματα 248 άτομα στον Κάβο και 243 στον Λαγανά Ζακύνθου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ειδικά σχέδια ολοκληρωμένης αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών του Κάβου στην Κέρκυρα και του Λαγανά στην Ζάκυνθο, εφαρμόστηκαν την θερινή περίοδο (01-06-2019 έως 30-09-2019), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κερκύρας και Ζακύνθου, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων.

Ο σχεδιασμός κάλυπτε όλο το φάσμα της αστυνομικής πρακτικής στοχεύοντας στην προληπτική αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται με την τουριστική εμπορική δραστηριότητα.



Κατά την διάρκεια εφαρμογής του σχεδιασμού υπήρξαν συστηματικές  επαφές με εκπροσώπους τοπικών και επαγγελματικών συλλογικοτήτων προκειμένου τα μέτρα  να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών αστυνόμευσης των τοπικών κοινωνιών.

Συγκεκριμένα για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών του Κάβου Κέρκυρας και του Λαγανά Ζακύνθου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 99 συνεργεία γενικών εξορμήσεων και 194 στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων.
Συνολικά συνελήφθησαν 491 άτομα για διάφορα αδικήματα, από τα οποία 243 στον Λαγανά και 248 στον Κάβο.

Ενδεικτικά  συνελήφθησαν:




Κατά την διερεύνηση των υποθέσεων και την διενέργεια ελέγχων κατασχέθηκαν περισσότερες από 398 αμπούλες και μπαλόνια αερίου γέλιου (laughing gas),  πλήθος ειδών παρεμπορίου, καθώς και αντικείμενα τα οποία υπάγονται στην νομοθεσία περί όπλων.



Στο πλαίσιο εφαρμογής των σχεδίων αστυνόμευσης πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στην διαγραμματική απεικόνιση που ακολουθεί εμφανίζονται κατά περίπτωση οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν καθώς και οι συλλήψεις.

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων τα στοιχεία των σχεδίων αστυνόμευσης αξιολογούνται προκειμένου να αποτελέσουν την βάση επικαιροποιημένων σχεδίων που θα εφαρμοστούν την επόμενη θερινή περίοδο.