Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου για μεταφορά απορριμμάτων: Ηταν η μόνη ρεαλιστική λύση

Μεταφορά απορριμμάτων
30 Οκτωβρίου 2019 / 15:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ένα μεγάλο και ουσιαστικό βήμα για να μην ξαναζήσουμε στην Κέρκυρα εφιαλτικές εικόνες» χαρακτήρισε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου, την απόφαση του Υπ. Περιβάλλοντος.

Μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη συμμετοχή των τριών δημάρχων της Κέρκυρας για το θέμα των απορριμμάτων, η Μερόπη Υδραίου, δήλωσε:
“Οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα είναι ένα μεγάλο και ουσιαστικό βήμα για να μην ξαναζήσουμε στην Κέρκυρα τις εφιαλτικές εικόνες με τα σκουπίδια στους δρόμους.
Η πρόταση μας για μεταφορά των απορριμμάτων σε έκτακτες περιπτώσεις και συνθήκες, έγινε αποδεκτή. Υπενθυμίζω ότι είναι μια πρόταση που είχα καταθέσει από το 2016 και επανέφερα διαρκώς αφού ήταν η μόνη ρεαλιστική λύση.

Αποφασίστηκε η δημιουργία τριών Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε Βορρά, Μέση και Νότο αλλά και η δημιουργία ΜΕΒΑ για τα βιοαπόβλητα.
Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι να προχωρήσει το σχέδιο μας για την ανακύκλωση. Να μειώσουμε τον όγκο των σκουπιδιών με διαλογή στην πηγή και με νέες υποδομές για την ανακύκλωση. Το σχέδιο μας ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Μία ακόμα θετική είδηση ότι δρομολογήθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή του νέου εργοστασίου και θα υπάρξει ανάδοχος μέσα στο 2020.
Αποδεικνύεται ότι ο ρεαλισμός και η θέληση για συνεργασία και συνεννόηση, φέρνουν πάντα αποτελέσματα.”