Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψήφισμα για τη Συρία φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Καλούδης

Καλούδης Γιώργος
29 Οκτωβρίου 2019 / 14:20

Την έντονη αντίθεσή της και την διαμαρτυρία της στην εισβολή των Τούρκων στη Συρία θέλει να εκφράσει μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη «Πρώτα η Κέρκυρα» με επικεφαλής τον Γιώργο Καλούδη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σχέδιο ψηφίσματος θα καταθέσει η δημοτική παράταξη «Πρώτα η Κέρκυρα» στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων & Διαποντίων, με θέμα την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Αναλυτικά η πρόταση ψηφίσματος της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων και Διαποντίων

Στη συνεδρίασή του της 29ης Οκτωβρίου 2019

1.Εκφράζει την έντονη αντίθεσή του και την διαμαρτυρία του

α) για την παράνομη εισβολή της Τουρκίας (κράτους μέλους του ΝΑΤΟ) στην Συρία, ένα κυρίαρχο κράτος, και στην κατάλυση της κυριαρχίας της με σκοπό την μερική εθνοκάθαρση του αρχαίου λαού των Κούρδων (Κάρδοι κατά τον Ξενοφώντα) και τη σφαγή αμάχων και γυναικόπαιδων.

β) για την προκλητική και διαρκή παραβίαση από την Τουρκία  του Διεθνούς Δικαίου με τη προκλητική παραβίαση των χωρικών υδάτων, της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας- ανεξάρτητου κράτους-μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαικής Ένωσης!

2.Τονίζει προς τη  Πολιτισμένη Δύση ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος που έχει διαπράξει διαχρονικά διεθνώς αναγνωρισμένες γενοκτονίες, όπως αυτές των Ελλήνων Ποντίων, των Αρμενίων, τις τρομοκρατικές επιθέσεις-καθάρσεις  κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, ότι έχει διαρκώς επεκτατικές τάσεις, ότι έχει καθεστώς ημιδημοκρατικό με ισλαμικά χαρακτηριστικά και παραβιάζονται συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων και των αγωνιστών για ένα κράτος δικαίου.

3.Ζητά από τους αρχηγούς των κυβερνήσεων της ΕΕ να αντιληφθούν ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προέχει των οικονομικών συναλλαγών και των πωλήσεων στρατιωτικού υλικού προς τη Τουρκία αλλά και ο αυτοσεβασμός των ίδιων που δεν πρέπει να εκβιάζονται στυγνά και κυνικά από τον νεόκοπο Σουλτάνο ότι εάν δεν τον αφήσουν να καθαρίσει τους Κούρδους θα στείλει 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη.

4.Καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα να αναδείξουν τα  θέματα αυτά επιτακτικά σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και να ζητήσουν ανυποχώρητα την λήψη δραστικών, αποτελεσματικών οικονομικών και στρατιωτικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

5.Καλεί τους σιωπήσαντες και αδρανήσαντες  Έλληνες Ευρωβουλευτές να  αναδείξουν έντονα και ανυποχώρητα τα θέματα αυτά. Οι 12 Σκωτσέζοι βουλευτές έδειξαν το δρόμο.

Το ψήφισμα αυτό να σταλεί:

1) Στον Πρωθυπουργό και σε  όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Εθνικής Αντιπροσωπείας,

2) Σε όλους τους αρχηγούς κρατών-κυβερνήσεων και  τους τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην ΕΕ,

3) Σε όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές,

4) Στις  μόνιμες πρεσβείες της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ,

5) Σε όλα τα ΜΜΕ