Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Βουκουρέστι η 3η Συνάντηση για το Erasmus με θέμα τον Καποδίστρια

Erasmus
24 Οκτωβρίου 2019 / 13:46

Τη Συνάντηση πέντε σχολείων -μεταξύ αυτών και του 1ου Γυμνασίου Κέρκυρας- στη Ρουμανία πραγματοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων ως συντονιστής φορέας του προγράμματος Erasmus

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕRASMUS+ με θέμα:«Η πολυδιάστατηπροσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια», η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, ως συντονιστής φορέας, πραγματοποίησε  την τρίτη συνάντηση  με τα σχολεία εταίρους (1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας,1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, Scoala Gimnazialanr 195 του Βουκουρεστίου της Ρουμανίας, Osnova Sola του Κόπερ της Σλοβενίας, Benediktinergymnasium του Εττάλ της Γερμανίας) στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας κατά το διάστημα 13-18 Οκτωβρίου.

Οι δύο πρώτες συναντήσεις έγιναν στο Εττάλ της Γερμανίας και στο Κόπερ της Σλοβενίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τρίτης συνάντησης οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν δραστηριότητες σχετικές με την ολιγόμηνη παραμονή του Ι. Καποδίστρια κατά το έτος 1812 στο Βουκουρέστι.

Επίσης στο περιθώριο των εργασιών αυτής της συνάντησης η παιδαγωγική ομάδα ξεναγήθηκε σε ιστορικά κτίρια και μουσεία της ευρύτερης περιοχής.