Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απόψε στις 19:00 το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
24 Οκτωβρίου 2019 / 10:18

Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας για συμμετοχή στο αποψινό συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Κάλεσμα για συμμετοχή στο αποψινό συλλαλητήριο, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 19:00, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας χαρακτηρίζοντας το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ως «ταφόπλακα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας στο κάλεσμά του:


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


«Όλοι στον δρόμο για να μην περάσει το αντεργατικό, τιτλοφορούμενο ως αναπτυξιακό, πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που τίθεται σε ψηφοφορία στην Βουλή το βράδυ της Πέμπτης.

Το νομοσχέδιο αυτό :

-ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

-Υπονομεύει την υποχρεωτικότητα των συμβάσεων και μπλοκάρει την επεκτασιμότητα τους.

-Ακυρώνει την μονομερή προσφυγή των εργαζομένων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας κατοχυρώνοντας τους εργοδότες που αρνούνται να υπογράψουν σύμβαση.

-Ακόμη κι αν υπογραφεί κλαδική σύμβαση δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να δηλώσουν ότι αντιμετωπίζουν δήθεν πρόβλημα και να εξαιρεθούν απ την εφαρμογή της σύμβασης.

-Καταργεί την «αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης», όπου ανάμεσα στις διάφορες συμβάσεις υπερισχύει για τον εργαζόμενο ο ευνοϊκότερος όρος. Επιστρέφουν οι «επιχειρησιακές συμβάσεις» με ενώσεις προσώπων και θα υπερισχύουν μαζί με τις ατομικές συμβάσεις , όπου ο εργαζόμενος είναι έρμαιο στα νύχια της εργοδοσίας.

-ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ.

-Θεσμοθετεί το ηλεκτρονικό μητρώο, όπου τα σωματεία θα υποχρεώνονται να εμφανίσουν τα μέλη τους στο υπουργείο και αυτό θα έχει δικαίωμα να το δώσει όπου θέλει. Έτσι φακελώνονται οι εργαζόμενοι και μπαίνουν οι ‘’συνδικαλισμένοι’’ στο στόχαστρο της εργοδοσίας.

-Δίνουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου στις διαδικασίες των σωματείων, όπως η προκήρυξη απεργίας, η εκλογή διοικήσεων και αντιπροσώπων , οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων.

Έτσι καταργεί την λειτουργία της γενικής συνέλευσης , δίνει την ευκαιρία να παραβιάζουν το αδιάβλητο των ψηφοφοριών και την μυστικότητα της ψήφου, όποιοι έχουν στο χέρι τους εργαζόμενους

-ΕΙΣΑΓΑΓΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ.

-ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ 12% ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Ο μονόδρομος των εργαζομένων είναι η οργάνωση και η αντίσταση για τον ξεσηκωμό και την ανατροπή».