Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με την Subways Music ο μαέστρος της Παλαιάς Φιλαρμονικής Σπύρος Προσωπάρης

Παλαιά Φιλαρμονική
22 Οκτωβρίου 2019 / 11:49
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΑΘΗΝΑ. Ο διαπρεπής μαέστρος, συνθέτης και Αρχιμουσικός της Μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, Σπύρος Προσωπάρης, υπέγραψε στη Subways Music.

«Τον καλωσορίζουμε στη μουσική μας οικογένεια και ευελπιστούμε ότι δεν θα αργήσουμε να ανακοινώσουμε τούς καρπούς τής συνεργασίας μας!» γράφει η δισκογραφική εταιρεία, για τον Αρχιμουσικό της Παλαιάς Φιλαρμονικής.

Ποια είναι η Subways Music

Η δισκογραφική εταιρεία θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές, ανάμεσα στις ελάχιστες εν λειτουργία ανεξάρτητες εταιρείες για την κλασική μουσική στην Ελλάδα, βραβευμένη το 2008 και το 2016 από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών και Θεατρικών Κριτικών και υποψήφια για το βραβείο ακόμη πέντε φορές. Παράλληλα, η Subways Music δραστηριοποιείται και στη διοργάνωση συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από τη Νιγηρία (δέκα συναυλίες) έως τη Νότια Κορέα (εννέα συναυλίες) κ.λπ.
Ιδρύθηκε το 2003 χρόνια από τον Σοφοκλή Σαπουνά, ο οποίος διευθύνει και το Εράτειο Ωδείο.
Μαζί του στη διεύθυνση σπουδών βρέθηκε από την αρχή ο συνθέτης και μετέπειτα πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Χάρης Ξανθουδάκης.

Κάποιες από τις δεκάδες μουσικές παραγωγές της Subways Music

Άλκης Μπαλτάς: “Symphonic Works”. 
Θόδωρος Αντωνίου και Κουαρτέτο εγχόρδων L' Anima: "Τhe String Quartets". 
Στέλλα Τσάνη - Τίτος Γουβέλης: “3 σονάτες για βιολί και πιάνο”. 
Duo Ariosο: “Invisible Borders”.
Στέλλα Τσάνη - Διονύσης Μαλλούχος: "Βιέννη - Ντύσσελντορφ - Βιέννη". 
Δημήτρης Οικονομάκης - Τάκης Καπογιάννης: "Bass Fairy Tales". 
Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου - “Minerals”. 
Δημήτρης Δραγατάκης: «Νανούρισμα»και «Χορός». 
Άλκης Μπαλτάς - «Four Works». 

Πληροφορίες: avgi.gr
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.