Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθαρίστηκε το οικόπεδο δίπλα από το Νηπιαγωγείο της Άφρας (photos)

Άφρα
19 Οκτωβρίου 2019 / 10:20

Συνεργείο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κερκυραίων & Διαποντίων εκτέλεσε τις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού του οικοπέδου, το οποίο γειτνιάζει με το κτίριο, όπου στεγάζεται το Νηπιαγωγείο της Άφρας

ΑΦΡΑ (ΚΕΡΚΥΡΑ).   Έπειτα από εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, κι αφού τα παράπονα των δασκάλων, των μαθητών, των γονιών τους και γενικώς όλων όσοι ζουν κι εργάζονται στην Άφρα, ήταν έντονα προς τις αρμόδιες αρχές, καθαρίστηκε το οικόπεδο, που βρίσκεται δίπλα ακρβώς από το Νηπιαγωγείο του χωριού.



Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα (και παράπονο) των κατοίκων της Άφρας, το οποίο εισακούστηκε από τη δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα συνεργείο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κερκυραίων & Διαποντίων και εκσκαφέας ν' αναλάβουν τον καθαρισμό του εν λόγω οικοπέδου.



Ο συγκεκριμένος χώρος είχε τόσο καιρό να καθαριστεί που -όπως έλεγαν χαρακτηριστικά από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Άφρας- είχε καταστεί σχεδόν απροσπέλαστος από μικρούς και μεγάλους θυμίζοντας... τη ζούγκλα του Αμαζονίου! 



Κι όλ' αυτά σ' ένα οικόπεδο, το οποίο γειτνιάζει με το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το Νηπιαγωγείο της Άφρας...



Πλέον, όμως, το πρόβλημα λύθηκε και ως εκ τούτου οι κάτοικοι της Άφρας θα μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση προς το σχολείο, έξω από το οποίο, βέβαια, θα μπορούν να βλέπουν και τις ολοκαίνουργιες τρισδιάστατες (3d) διαβάσεις πεζών, τις οποίες δημιούργησε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού-Νηπιαγωγείου της περιοχή κάνοντας... σεφτέ για την Κέρκυρα, που απέκτησε κι εκείνη τις zebra crossings (κατά τη διεθνή τους ονομασία), μετά τη Νάουσα και το Χαλάνδρι Αττικής.