Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΤΟ 3ο ΓΕΛ στην Σουηδία για την πρώτη διακρατική συνάντηση του Erasmus+

Erasmus+
18 Οκτωβρίου 2019 / 06:46
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Κερκύρας ταξίδεψαν στο Karlshamn της νότιας

Σουηδίας προκειμένου να λάβουν μέρος στην πρώτη διακρατική συνάντηση του νέου προγράμματος Erasmus+ που εγκρίθηκε στο σχολείο για τα σχολικά έτη 2019-2020.
Στη συνάντηση αυτή έγινε ο προγραμματισμός των κινητικοτήτων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τη διετία αυτή, καθώς και κατανομή των αρμοδιοτήτων του κάθε σχολείου.
Θέμα του προγράμματος είναι η βιώσιμη πολυπολιτισμική κοινωνία. Οι εταίροι τους είναι άλλα πέντε δημόσια σχολεία από την Σουηδία, τη Γερμανία, Ιταλία (Σικελία), Πορτογαλία και Ισπανία. Σε κάθε μια από τις κινητικότητες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν θα συμμετέχουν και μαθητές, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα εκπαιδευτικά συστήματα και τον πολιτισμό των χωρών που θα ταξιδέψουν, καθώς και να έρθουν σε επαφή με μαθητές της ηλικίας τους, ανταλλάσοντας μαζί τους απόψεις και προβληματισμούς για το κοινό μέλλον της Ευρώπης.
Τα προγράμματα Erasmus+ αποτελούν μοναδική εμπειρία τόσο για τους μαθητές όσο και για του εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν, διευρύνοντας τους ορίζοντες όλων.
Στην παιδαγωγική ομάδα συμμετέχουν οι Κοντοστάνος Σπυρίδων, Αγγελόπουλος Νικόλαος, Ζώτου Ελένη, Διαμαντίδου Ελπίδα, Αγάθος Σταμάτης, Κογεβίνα Λίζα, Κούδα Λίνα, Εσκιτζίογλου Αγγελος και Μούρμουρα Σοφία.       
                                                                     

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.