Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άλλες δύο περιπτώσεις τηλεφωνικής εξαπάτησης στην Κέρκυρα

Τηλεφωνική απάτη
17 Οκτωβρίου 2019 / 09:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πληθαίνουν οι περιπτώσεις απόπειρας τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών, με διάφορα προσχήματα. Πρόσφατα καταγράφηκαν δύο περιστατικά

στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας και στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης,  τηλεφωνικής εξαπάτησης ιδιοκτητών επιχειρήσεων, με το πρόσχημα της επιστροφής λανθασμένου χρηματικού ποσού από κατάθεση σε συναλλαγή με την επιχείρηση.
 
Ειδικότερα, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, προσποιήθηκαν φαρμακοποιό και με το πρόσχημα ότι κατέβαλαν λανθασμένα χρηματικό ποσό, σε λογαριασμό της επιχείρησης για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, ζητούσαν την επιστροφή των χρημάτων τους.
 
Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε όσους προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα σε υπόπτους και υποτιθέμενους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.