Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φυτεία χασίς στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Γιάννενα
10 Ιουλίου 2016 / 19:57

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη δασώδη περιοχή στην Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Εντοπίστηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη και δασώδη περιοχή στην Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων, αποτελούμενη από 359 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 17 έως 75 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν την Κυριακή (10.07.2016) το πρωί, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τη φυτεία καλλιεργούσαν οι δύο δράστες, οι οποίοι είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα για την περιποίηση των φυτών κάνναβης (λάστιχα ποτίσματος κτλ.) ενώ στο χώρο της φυτείας είχαν κατασκευάσει και αυτοσχέδιο κατάλυμα.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ  το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.