Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Εκκίνηση» στηρίζει την εκδήλωση του Παρατηρητηρίου Απορριμμάτων

Παρατηρητήριο Απορριμμάτων
17 Οκτωβρίου 2019 / 07:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βάσει των διατυπωμένων θέσεων της δημοτικής παράταξης, η πρωτοβουλία του Παρατηρητηρίου για διοργάνωση μιας διεθνούς εμβέλειας εκδήλωσης θεωρείται πολύ θετική.

Η ανακοίνωση της παράταξης του Λευτέρη Μαρκάτη:

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ στηρίζει την εκδήλωση που πραγματοποιεί το Παρατηρητήριο Διαχείρισης Απορριμμάτων το ερχόμενο Σάββατο 19/10/2019 με διεθνούς κύρους ομιλητές, οι οποίοι θα εισαγάγουν ενδιαφέροντα στοιχεία στην συζήτηση της διαχείρισης απορριμμάτων τόσο διεθνώς όσο και τοπικά.

Η παράταξη μας, έχει τοποθετηθεί από την προεκλογική περίοδο για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι θέσεις μας είναι σαφείς και ξεκάθαρες, θεωρούμε ότι μόνη λύση μπορεί να αποτελέσει η πρόληψη με στόχο την μείωση τους, με ταυτόχρονη διαλογή στην πηγή, ώστε να μπορεί μεγάλο μέρος τους να ανακυκλώνεται, με αποτέλεσμα να μειώνεται το υπόλειμμα που παραμένει για ταφή έως και σε σημείο μηδενισμού. Με βάση τα παραπάνω, βλέπουμε πολύ θετικά την πρωτοβουλία οργάνωσης της εν λόγω εκδήλωσης.

Στα πλαίσιo μάλιστα της επίσκεψης των ομιλητών στην Κέρκυρα, γνωρίζουμε ότι έχει ζητηθεί, μέσω αιτήματος που κατατέθηκε στο ΣΥΔΙΣΑ, από τον Πολιτισμικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Τεμπλονίου, να επισκεφτούν το Σάββατο πρωί το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, προκειμένου να έχουν μία επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή. Ταυτόχρονα δικό μας αίτημα είναι να συμμετέχουμε στην επίσκεψη με έναν αντιπρόσωπο.