Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Όχι» στο εργοστάσιο λέει ο Σύλλογος Τεμπλονίου ζητώντας μεταφορά απορριμμάτων & αλλαγή ΠΕ.Σ.Δ.Α.

Τεμπλόνι
16 Οκτωβρίου 2019 / 11:42

Ανακοίνωση από τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Τεμπλονίου που απαιτεί αλλαγή του ΠΕ.Σ.Δ.Α., μεταφορά απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας και μόνιμη απομάκρυνση όλων των οχλουσών χρήσεων από την περιοχή

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Τεμπλονίου, με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις που έγιναν στον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α..

Με την εν λόγω ανακοίνωση, ο Σύλλογος υπενθυμίζει τις πάγιες θέσεις του, οι οποίες είναι οι παρακάτω:

«Μετα και τις τελευταίες εξελίξεις και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της χωματερής Τεμπλονιου ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ τις ΠΑΓΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ του προς αποφυγήν παρεξηγήσεων από τους Kερκυραίους πολίτες και τους συγχωριανούς μας.

- Μόνιμη απομάκρυνση ΟΛΩΝ των οχλουσών χρήσεων από την περιοχή Τεμπλονιου.
- ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΟΥΣ διαχείριση απορριμμάτων στην περιοχή Τεμπλονιου.
- ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση της χωματερής και της γύρω από αυτήν περιοχής.
- ΑΜΕΣΗ διαλογή στην πηγή – ανακύκλωση – κομποστοποιηση
- ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ
- ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΜΙΜΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (δεματοποιημενων και μη)
- ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ (τροποποίησή του με απαλλαγή της ευρύτερης περιοχής Τεμπλονιου)

Οι δρομολογημένες ενέργειες του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου γίνονται πάντοτε με πραγματική επίγνωση της υφιστάμενης τραγικής κατάστασης, τόσο της χωματερής Τεμπλονιου, όσο και γενικότερα της Κέρκυρας σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και όλες οι προσπάθειες μας γίνονται με σκοπό την υλοποίηση των πάγιων θέσεων μας.

Θεωρούμε πως το πρόβλημα των απορριμμάτων στο Νησί μας είναι παν κερκυραϊκό και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους άρχοντες του τόπου, χωρίς αυτοί να προσπαθούν να διχάσουν κοινωνίες για τα δικά τους πολιτικοοικονομικά συμφέροντα, χρησιμοποιώντας άβουλους, άμμισθους ή έμμισθους στρατιώτες για τους σκοπούς τους.

Θέλουμε, επίσης, να επισημάνουμε πως δε θεωρούμε λύση για το πρόβλημα της Κέρκυρας κανενός είδους εργοστάσιο διαχείρισης ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ απορριμμάτων, αντίθετα εκτιμούμε ότι θα επιδεινώσει την υπάρχουσα κατάσταση και θα εινα πλεον μη αναστρέψιμη για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών».