Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: «Διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη υδροδότηση της Κέρκυρας»

Υδραίου Μερόπη
15 Οκτωβρίου 2019 / 11:41

Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών για την Δήμαρχο Κερκυραίων & Διαποντίων για δύο σημαντικά έργα ύδρευσης (σε Χρυσίδα & Ποταμό) που ξεμπλοκάρουν

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών με τον Γενικό Γραμματέα, Αντώνη Κοτσώνη, είχε η Δήμαρχος Κερκυραίων & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου.

Αντικείμενο της συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, αλλά και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, ήταν το ξεμπλοκάρισμα σύο σημαντικών έργων για την υδροδότηση της Κέρκυρας και συγκεκριμένα για τη Δημοτική Ενότητα Κερκυραίων.

Πρόκειται -σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του Δήμου Κερκυραίων & Διαποντίων- για συνοδά έργα στο έργο των φραγμάτων που αφορούν στην αναβάθμιση δεξαμενών νερού, μονάδων αποσκλήρυνσης και νέων δικτύων ύδρευσης, σε πρώτη φάση στην περιοχή της Χρυσίδα και στη συνέχεια στον Ποταμό.

Όπως υπογραμμίζεται στην ενημέρωση από τον Δήμο Κερκυραίων & Διαποντίων, με την υλοποίηση των δύο αυτών έργων διασφαλίζεται η απρόσκοπτη υδροδότηση της Δ.Ε. Κερκυραίων.

Το έργο στη Χρυσίδα είναι ήδη έτοιμο για δημοπράτηση και η διαγωνιστική διαδικασία θα «τρέξει» μέσα στο 2019, ενώ σε ότι αφορά το δεύτερο έργο, αυτό στην περιοχή του Ποταμού, επιταχύνονται ήδη οι διαδικασίες της μελέτης και θα ακολουθήσει η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.

Η Δήμαρχος Κερκυραίων & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, μετά τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Υποδομών τόνισε:

«Ο στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τις υποδομές στο Δήμο μας και μια κορυφαία υποδομή είναι η ύδρευση.

Ένα χρόνιο πρόβλημα της Κέρκυρας είναι η υδροδότηση και τα δύο αυτά έργα που ξεμπλοκάρουν, διασφαλίζουν την απρόσκοπτη υδροδότηση της πόλης και  όλης της ευρύτερης περιοχής».