Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή διάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων

Απορρίμματα
14 Οκτωβρίου 2019 / 14:12
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το νεοσύστατο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Παρατηρητήριο

 Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας» που δημιουργήθηκε για να προάγει την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και να υποστηρίξει την ανακύκλωση στον Τόπο μας, διοργανώνει διεθνούς εμβέλειας εκδήλωση με θέμα: «Η σύγχρονη ευρωπαϊκή διάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων. Μπορεί η Κέρκυρα να γίνει μοντέλο της;» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στις 19/10 και ώρα 17:30.
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Στερεών Αποβλήτων κ. Αντώνης Μαυρόπουλος, η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα. Vanya Veras, ο Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Απορριμμάτων της Καταλονίας κ. Josep Maria Tost. και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Finnova Βρυξελλών Juan Manuel Revuelta..
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί με σκοπό την διεξοδική συζήτηση και αναζήτηση βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στον Τόπο μας, οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι πολιτικών, επαγγελματικών, επιστημονικών και παραγωγικών φορέων καθώς και εκπροσώπων φορέων εκτός Κέρκυρας με ειδικό ενδιαφέρον.
Λόγω περιορισμένων θέσεων θα υπάρξει δυνατότητα κατά προτεραιότητα πρόσκλησης σε όσους αιτηθούν μέσω email ενώ κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση και να διατυπώνει ερωτήματα σε πραγματικό χρόνο (live-streaming) μέσα από τη σελίδα του Παρατηρητηρίου στο Facebook (URL: www.facebook.com/wwcorfu). Η διάρκεια της εκδήλωσης εκτιμάται σε τρεις ώρες με ενδιάμεσο διάλειμμα καφέ. 
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.