Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Κυριακή 20/10 στο Λαζαρέτο οι εκδηλώσεις για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές

Λαζαρέτο
11 Οκτωβρίου 2019 / 12:06

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές στο Λαζαρέτο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την Κυριακή 20 Οκτώβρη 2019, η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που δολοφόνησε το αστικό κράτος, στο νησάκι Λαζαρέτο. Η αναχώρηση θα γίνει τις 10:00 το πρωί από το Λιμάνι.

Το Λαζαρέτο, το Βίδο, η Μακρόνησος, η Γυάρος και κάθε άλλος τόπος θυσίας ηρώων, που γεννήθηκαν μέσα στη φωτιά της ταξικής πάλης, στέκονται βράχοι ακλόνητοι στην προσπάθεια της ΕΕ και όλων των γερακιών του πολέμου να παραχαράξουν την Ιστορία. Όση αντικομμουνιστική υστερία κι αν δείξουν, όσα ψηφίσματα κι αν βγάλουν για να εξισώσουν τους κομμουνιστές ήρωες με τους φασίστες δολοφόνους, ένα μονάχα θα πετύχουν, να φανερώσουν το φόβο και την αγωνία τους. Αυτό που τους τρομάζει είναι η ίδια η πάλη της εργατικής τάξης.

Το σήκωμα του κεφαλιού, την αντεπίθεση, την ανασύνταξης της εργατικής τάξης με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, αυτό φοβάται η αστική τάξη! Για αυτό παραχαράσσει την Ιστορία. Για αυτό θέλει να καταργήσει τη συλλογική δράση των σωματείων και την Απεργία. Για αυτό καταργεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο. Για να νομιμοποιήσει την πολιτική καταστολή απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό. Για να ποινικοποιήσει τη δράση των εργαζομένων και των συμμάχων τους, όσων σηκώνουν ανάστημα κι υψώνουν γροθιές, παλεύοντας για το ψωμί, για τη δουλειά, για τη ζωή που πραγματικά τους αξίζει.

Την Κυριακή 20 Οκτώβρη, στις 10:00 το πρωί, επισκεπτόμαστε το Λαζαρέτο, αποτείνουμε φόρο τιμής στους κομμουνιστές ήρωες. Τιμάμε εκείνους που πάλεψαν για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το Σοσιαλισμό. Τιμάμε εκείνους που δεν πρόδωσαν τα ιδανικά και τους συντρόφους τους, που με αυτοθυσία στάθηκαν παλικαρίσια, αλύγιστοι μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε την εκατοντάχρονη πορεία του κόμματός μας κι όπως λέει ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Μπέρτολ Μπρεχτ ετοιμαζόμαστε… «Για τους σεισμούς που μέλλονται να ‘ρθουν!»

Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ