Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο πλευρό των καθαριστριών του Νοσοκομείου τάσσεται το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων και Διαποντίων

Νοσοκομείο Κέρκυρας
08 Οκτωβρίου 2019 / 10:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική παράταξη "ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην καθαριότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου έρχονται αντιμέτωπες με την απειλή της ανεργίας καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31/12/2019 και καμία πρόβλεψη για τη συνέχεια δεν υπάρχει. Πρόσφατα το Σωματείο και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου, απευθυνόμενοι στο κερκυραϊκό κοινό και τους αρμόδιους φορείς, ζήτησαν συμπαράσταση, ώστε να παραταθούν οι συμβάσεις τους με νομοθετική ρύθμιση.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μαρκάτης της "Εκκίνησης" πρότεινε ψήφισμα για συμπαράσταση, το οποίο στήριξαν όλες οι παρατάξεις, με εξαίρεση την Λαϊκή Συσπείρωση που κατέβασε δικό της σχέδιο ψηφίσματος.
Στο ψήφισμα της Εκκίνησης, η παράταξη Τρεπεκλή ζήτησε προσθήκη μιας παραγράφου τονίζοντας την αναγκαιότητα μόνιμων θέσεων εργασίας για οριστική λύση του προβλήματος.

Το τροποιημένο ψήφισμα που πέρασε απο το Δημοτικό Συμβούλιο

ΘΕΜΑ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην καθαριότητα στο ΓΝ Κέρκυρας 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζόμενων στη καθαρίοτητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας για την ανανέωση των συμβάσεων μέσω νέας διαγωνιστικής διαδικασίας για ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Παρά τη σκληρή δουλειά σε αντίξοες συνθήκες, την έλλειψη προσωπικού, την εκμετάλλευση από εργολαβικά συνεργεία παλαιότερα, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου επιτελούν ένα σπουδαίο έργο και δυστυχώς βρίσκονται για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας.

Οι συμβάσεις λήγουν 31/12/2019 και καμία πρόβλεψη για τη συνέχεια δεν υπάρχει, καθώς ο νόμος ορίζει ρητά, ότι οι ρυθμίσεις του μπορούν να εφαρμοστούν μέχρι 31/12/2019.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους αυτούς είναι μεγάλης ηλικίας, που είναι πολύ δύσκολο να ξαναενταχθούν στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα 41 οικογένειες να μείνουν στο δρόμο.

Στηρίζουμε το δίκαιο και εφικτό αίτημα τους για τροποποίηση του νόμου και παράταση των συμβάσεων πέραν της 31/12/2019, καθώς με τον τρόπο αυτό θα παραμείνουν στην εργασία τους και το νοσοκομείο θα συνεχίσει να έχει οικονομικό όφελος, αφού το κόστος των συμβάσεων είναι μικρότερο από τους εργολάβους, αξιοποιώντας έτσι τα χρήματα που εξοικονομούνται σε άλλες ανάγκες του.

 Η οριστική λύση του προβλήματος περνάει μέσα από τις μόνιμες σταθερές θέσεις εργασίας που εξασφαλίζουν αξιοπρεπή εργατικά δικαιώματα και απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.