Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο ταξίδια στην Ευρώπη η Μερόπη Υδραίου: Πού θα πάει, ποιους θα δει (video)

Μερόπη Υδραίου
08 Οκτωβρίου 2019 / 06:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα βρίσκεται τις επόμενες δύο μέρες η Δήμαρχος Κερκυραίων και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου.

Αναχώρησε σήμερα το πρωί, προκειμένου να  συμμετάσχει στην  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών  και Πόλεων (EWRC).
Η  κ. Υδραίου,  θα λάβει μέρος  σήμερα το μεσημέρι, στην εκδήλωση που διοργανώνει  Π.Ε.Δ.Α,  με θέμα μια ουσιαστικότερη ευρωπαϊκή  κοινωνική συνοχή  και την εφαρμογή του 11ου στόχου των Ηνωμένων Εθνών  για την προώθηση  της βιώσιμης  ανάπτυξης και των ασφαλών και χωρίς αποκλεισμούς πόλεων.
Της εκδήλωσης  θα προηγηθεί η εκπαιδευτική συνάντηση για τους νέους δημάρχους  σχετικά με την ευρωπαϊκή  πραγματικότητα  και τις δυνατότητες δικτύωσης και χρηματοδότησης των ΟΤΑ με την συμμετοχή αξιωματούχων της Ε.Ε.
Η Δήμαρχος  στο περιθώριο των εκδηλώσεων θα έχει συνάντηση γνωριμίας με την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς  Εμπορίου  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  Ευρωβουλευτή Άννα - Μισέλ  Ασημακοπούλου.  Στη συνάντηση  θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει χρηματοδοτικές  και άλλες  ευκαιρίες  για τον Δήμο μας, με στελέχη  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και εκπροσώπους ευρωπαϊκών οργανώσεων  που ασχολούνται  με προγράμματα χρηματοδότησης.

Το επόμενο ταξίδι της, όπως ανακοίνωσε και στο δημοτικό συμβούλιο, έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του Νοέμβρη στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της World Travel Market.
«Επειδή φέτος κακά τα ψέματα, δεν μας αρέσει να κάνουμε αυτά που κριτικάραμε ως αντιπολίτευση, φέτος δεν είχαμε το χρόνο να έχουμε το σχεδιασμό που θα θέλαμε - λόγω οικονομικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών» είπε η Δήμαρχος στο enimerosi.com.



«Του χρόνου θα έχουμε έναν πλήρη σχεδιασμό και έναν Οργανισμό Διαχείρισης τουριστικής προβολής, όπως πρέπι και όπως αξίζει στους δημότες μας. Φέτος λοιπόν θα πάω απλά στο Λονδίνο για δύο μέρες μόνο, έχοντας κανονίσει δύο συναντήσεις σε θεσμικό επίπεδο: το ένα είναι με τον CEO της Jet2 Holidays, που είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας, μετά την Thomas Cook που κατέρρευσε, άρα καταλαβαίνετε τώρα ότι είναι κυρίαρχος της βρετανικής αγοράς και πρέπει να αναπτύξουμε γρήγορα δεσμούς συνεργασίας. Το δεύτερο ραντεβού είναι με την εκπρόσωπο μιας μεγάλης εταιρείας, που ειδικεύεται σε παραγωγές. Οι τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές θεωρώ ότι είναι ένα κομμάτι, πάνω στο οποίο μπορεί και πρέπει να επενδύσει η Κέρκυρα γιατί ουσιαστικά είναι δωρεάν προβολή σε μεγάλη κλίμακα, σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να το καλλιεργήσουμε ακόμα περισσότερο» κατέληξε η κ. Υδραίου.