Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σ. Τριάντης και Σ. Λουίζος «ταξίδεψαν» το κοινό στο ρεσιτάλ υπό την αιγίδα του Ωδείου Κέρκυρας

ωδείο κερκυρας
01 Οκτωβρίου 2019 / 15:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανταποκρινόμενοι πλήρως στον τίτλο του ρεσιτάλ τους, ο βαρύτονος Σωτήρης Τριάντης και ο πιανίστας Σωτήρης Λουίζος, «ταξίδεψαν» το κοινό με την εξαιρετική τους ερμηνεία το βράδυ της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου.

Το ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο, που είχε τίτλο «Πρόσκληση σε ταξίδι», έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας υπό την αιγίδα του Ωδείου Κέρκυρας, της ευρύτερης οικογένειας του οποίου αποτελούν μέλη αμφότεροι οι ερμηνευτές. 
Το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο του καθενός τους μας ήταν γνωστό εκ των προτέρων, αλλά αντίστοιχα υψηλών προδιαγραφών υπήρξε και η σύμπραξή τους αποδίδοντας ένα εξαίσιο αποτέλεσμα, τόσο από πλευράς επιλογής των έργων, όσο και ερμηνείας τους. 
Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ περιλάμβανε έργα φωνητικής μουσικής της υστερορομαντικής και της πρώιμης μεταρομαντικής περιόδου, με κοινό χαρακτηριστικό την αναφορά τους στις έννοιες του ταξιδιού και της περιπλάνησης. Ειδικότερα, η εκδήλωση άνοιξε με δύο χαρακτηριστικά δείγματα μελοποιημένης ποίησης των Charles Baudelaire και Francois Coppée από τον Γάλλο συνθέτη Henri Duparc. Ο λόγος για τα τραγούδια L' invitation au voyage (Πρόσκληση σε ταξίδι) και La vague et la cloche (Το κύμα και η καμπάνα). Ακολούθησαν τα τέσσερα τραγούδια από τον κύκλο τραγουδιών Lieder eines fahrenden Gesellen (Τραγούδια ενός οδοιπόρου) του Gustav Mahler, σε στίχους του ιδίου. Ακόμη πιο ενδιαφέρον όμως υπήρξε το δεύτερο μέρος του ρεσιτάλ, όπου Τριάντης και Λουίζος ερμήνευσαν τον κύκλο τραγουδιών Songs of Travel (Τα τραγούδια του ταξιδιού) του Άγγλου συνθέτη Ralph Vaughan Williams, έργα του οποίου σπανιότατα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε στην Κέρκυρα.
Τέλος, αν θα θέλαμε να εντοπίσουμε ένα αρνητικό σημείο στη βραδιά, αυτό ήταν η περιορισμένη προσέλευση του κοινού. Ιδιαίτερα η απουσία των εδώ «παραγόντων της μουσικής» (πλην λίγων εξαιρέσεων) από μια τόσο αξιόλογη εκδήλωση, αν μη τι άλλο προκαλεί αλγεινή εντύπωση.