Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φτιάξτε κρασί με τη βοήθεια της πληροφορικής και του Ιονίου Πανεπιστημίου!

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
01 Οκτωβρίου 2019 / 12:21
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία ιδιαίτερα καινοτόμα δράση με σεμινάριο χρήσης συστημάτων υπολογιστή για τη διαχείριση

 ποικιλιών οίνου και τις καλλιέργειες αμπελιών, διοργανώνει το τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου που απευθύνεται στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αμπελουργούς και οινοπαραγωγούς.
Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει τη 2η Ημερίδα Ενημέρωσης και προώθησης καινοτόμων τεχνολογιών «έξυπνης» γεωργίας, καθώς και διάχυσης των έως σήμερα αποτελεσμάτων του έργου «ΕΥΟΙΝΟΣ – Έξυπνη επιλογή & διαχείριση ποικιλιών οίνου με χρήση τεχνολογιών πληροφορικής» (χρηματοδοτούμενο από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου ξεκινώντας στις 11:30 το πρωί στο κτίριο «Αραιτέος» του πρώην Ψυχιατρείου, έδρα του τμήματος στην Πλατεία Τσιριγώτη 7.
Η ημερίδα απευθύνεται τόσο στο ακαδημαϊκό (καθηγητές και εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, φοιτητές και σπουδαστές), όσο και στο ευρύ κοινό (αγρότες, επιχειρηματίες, επιμελητήρια, τοπικές και Περιφερειακές αρχές, κλπ). Ο κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η προσέγγιση των εμπειρογνωμόνων της αγροδιατροφής και των επιστημόνων με το ευρύ κοινό και η ανάδειξη των δυνατοτήτων που παρέχονται από τις καινοτόμες εφαρμογές της τεχνολογίας στην καθημερινή αγροτική ζωή.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα //evinos.di.ionio.gr/index.php/events-gr/ Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Πληροφορικής στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες υπό τη διεύθυνση του Αναπληρωτή Καθηγητή Φ. Μυλωνά.
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.