Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. προς τους συνταξιούχους της Κέρκυρας

Π.Α.ΜΕ.
01 Οκτωβρίου 2019 / 08:40

Απεργιακή συγκέντρωση στις 2 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο και στις 4 Οκτώβρη κινητοποίηση στο ΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Κάλεσμα στους συνταξιούχους της Κέρκυρας απευθύνει το Π.Α.ΜΕ. προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις του πρώτου δεκαημέρου του Οκτώβρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ. Κέρκυρας:

«Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους συνταξιούχους καλούν:

* 2/10, 10πμ. απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

* 4/10, 10πμ. κινητοποίηση συνταξιούχων στο ΙΚΑ

1η ΟΚΤΩΒΡΗ – ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Ξεσηκωμός - Οργάνωση - Αντεπίθεση

10ήμερο δράσεων σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την Ημέρα Συνταξιούχων και Επιδοματούχων, πραγματοποιούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ-ΝΑΤ - ΠΣΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ - ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Το  Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας εξήγγειλε κινητοποίηση στο ΙΚΑ την Παρασκευή 4/10, στις 10 το πρωί.

Μετά τις εκλογές, η ΝΔ αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση των αντεργατικών, αντιλαϊκών, αντισυνταξιουχικών πολιτικών που έχουμε γνωρίσει τα περασμένα χρόνια.

Η ΝΔ αξιοποιεί την «προίκα» που πήρε από το ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση με ένταση του αυταρχισμού, ηλεκτρονικό φακέλωμα σειρά αντεργατικών, αντιλαϊκών νομοσχεδίων, δίνει δείγματα γραφής, τη στιγμή που το πληρωμένο συνταξιουχικό εισόδημα και όλα τα δικαιώματα μας έχουν κατακρεουργηθεί.
 
Αξιοποιεί τον νόμο Κατρούγκαλου, όλη την αντιασφαλιστική νομοθεσία κι ετοιμάζει την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας, με το συστήματος των "τριών πυλώνων" ("εθνική" σύνταξη - επαγγελματικά ταμεία - ιδιωτική ασφάλιση) για να κατεδαφίσει ό,τι έχει απομείνει.

Δεν νομιμοποιούμε μας ό,τι μέχρι σήμερα μας έχει αφαιρεθεί, να μας ληστεύουν με πρόσχημα την κρίση ή την ανάπτυξη του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος που με συνέπεια υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις. 

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία. Απορρίπτουμε τη λογική του ό,τι έγινε - έγινε. Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί στις συντάξεις, υγεία, κοινωνικές παροχές, που είναι πληρωμένα στον εργασιακό μας βίο. Δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

*  Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.

* Κατάργηση του νόμου 4387/16 -νόμος Κατρούγκαλου- και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κανένας επανυπολογισμός στις συντάξεις.

* Όχι στη μείωση του αφορολόγητου.

* Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι στα επιδόματα φτωχοκομείου.

* Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας, όχι των Τραπεζών. Άμεση καταβολή των συντάξεων και επανέκδοση των εκκαθαριστικών. Άμεση κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

* Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.

* Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

* Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα  οι κυβερνήσεις  αυθαίρετα παρακρατούν σε κύριες - επικουρικές συντάξεις.

Όλοι στον δρόμο του αγώνα, να μη λείψει κανένας».