Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΑΜΕ Κέρκυρας: «Δόθηκε απάντηση στην κυβέρνηση με την απεργία - Επόμενος σταθμός η 2 Οκτώβρη»

ΠΑΜΕ Κέρκυρας
26 Σεπτεμβρίου 2019 / 11:33

«Ήταν το πρώτο βήμα κλιμάκωσης για να αποσυρθεί εδώ και τώρα αυτό το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, αυτό το σκάνδαλο, που κάνει νόμο το δίκιο του επενδυτή και επιχειρεί να φιμώσει τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους» λέει το ΠΑΜΕ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 24ης Σεπτεμβρίου, εξέφρασε η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ δίνοντας μάλιστα, ραντεβού στη νέα πανελλαδική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης 2 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Κέρκυρας αναφέρει:

«Άμεση απάντηση έδωσαν, στην κυβέρνηση που θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που συμμετείχαν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Οι εργαζόμενοι ξεπερνώντας εμπόδια που έβαλε ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, πχ μη προκήρυξη απεργίας από την Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού κτλ. γύρισαν την πλάτη τους στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και τους ανθρώπους της που πολέμησαν με λύσσα την απεργία κι έδωσαν μαχητικό παρόν στην κινητοποίηση.

Στις ομιλίες που έγιναν στη συγκέντρωση οι εκπρόσωποι των σωματείων και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σταμάτης Πελάης, έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω από τον αγώνα.
Για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα. Ότι δεν θα επιτρέψουν να περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και κεφαλαίου που με το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο χτυπούν μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις και τα εναπομείναντα εργασιακά - συνδικαλιστικά δικαιώματα.

«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας - Οργάνωση κι αγώνας η απάντησή μας», «Κάτω τα χέρια από την απεργία - Δε θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία», «Σωματεία ταξικά στα χέρια εργατών - Όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών»  βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι.

Ήταν το πρώτο βήμα κλιμάκωσης για να αποσυρθεί εδώ και τώρα αυτό το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, αυτό το σκάνδαλο, που κάνει νόμο το δίκιο του επενδυτή και επιχειρεί να φιμώσει τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.

Επόμενος σταθμός η Πανεργατική-Πανελλαδική απεργία στις 2 Οκτώβρη 2019.

Η γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, φοιτητών και μαθητών, να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο με γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις, με ανοιχτές συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για την απεργία.

Να γυρίσουν την πλάτη στον υπονομευτικό και απεργοσπαστικό ρόλο της προδοτικής - εργατοπατερίστικης και απαξιωμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Συνεχίζουμε με σύνθημα: Κάτω τα χέρια από την απεργία-Οργάνωση κι Αντεπίθεση».