Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρώτο νοσοκομείο σε όλη την ελληνική περιφέρεια με τμήμα Αποτοξίνωσης, το Γ.Ν.Κ.

Νοσοκομείο
24 Σεπτεμβρίου 2019 / 14:23

Θα δίνει τη δυνατότητα σε εξαρτημένα -από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοόλ- να κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο και να αποτοξινωθούν σε διάστημα 21 ημερών

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Το πρώτο περιφερειακό νοσοκομείο σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια που θα έχει τμήμα Αποτοξίνωσης θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα στο enimerosi.com ο διοικητής του ιδρύματος, Φοίβος Κακαβίτσας (σ.σ. έκανε και μια σχετική ανάρτηση στα social media) εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δύο ημέρες μετά θ' ανοίξει ανάλογη πτέρυγα και στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, η άτυπη... πρωτιά ωστόσο, έστω και για δύο 24ωρα ανήκει στο νησί των Φαιάκων και το Γ.Ν.Κ.

Πρόκειται για ένα κομμάτι του προγράμματος «Διάπλους», το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε εξαρτημένα -από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοόλ- να κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο και να αποτοξινωθούν σε διάστημα 21 ημερών.

Αξίζει να υπογραμμιστεί, ότι σύμφωνα με όσα είπε στο enimerosi.com ο Φοίβος Κακαβίτσας, έχει μεγάλη προσπάθεια  να ενταχθεί το νοσοκομείο σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ προκειμένου να επεκταθεί το τμήμα DETOX του Γ.Ν.Κ. Αυτό, άλλωστε, ήταν ένα από τα θέματα, που έπεσαν στο τραπέζι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο διοικητής του ιδρύματος με τη νέα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.