Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Thomas Cook θα παντρευόταν στη Ρόδο την Παρασκευή, αλλά του χάλασε τα σχέδια η πτώχευση της... Thomas Cook!

Ρόδος
24 Σεπτεμβρίου 2019 / 13:44

Το «πακέτο», το οποίο είχαν κλείσει από την Thomas Cook, ο Thomas και η Amelia, περιελάμβανε τη γαμήλια τελετή, τα λουλούδια, τη γαμήλια τούρτα, τη διακόσμηση και τη μουσική, τη στιγμή μάλιστα που για όλα αυτά έχουν ξοδέψει σχεδόν 10.000 λίρες

ΡΟΔΟΣ.  Η κατάρρευση της Thomas Cook «εγκλώβισε» σχεδόν 600.000 ανθρώπους σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ οι «αναταράξεις» στον τομέα της; τουριστικής οικονομίας είναι -ακόμα και τώρα, σχεδόν δύο 24ώρα μετά το «κανόνι» του ιστορικού Tour Operator- μάλλον απρόβλεπτες.

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες και συνάμα περίεργες ιστορίες, οι οποίες συνέβησαν στο περιθώριο της χρεωκοπίας της Thomas Cook, είναι ενός 29χρονου Βρετανού, ο οποίος ήταν πελάτης του συγκεκριμένου τουριστικού πράκτορα.

Δεν πρόκειται ωστόσο, για έναν οποιοδήπτε πελάτη της Thomas Cook, αλλά για τον ίδιο, τον Thomas Cook! Ο οποίος βρίσκεται στη Ρόδο από τις 18 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη σύντροφό του, την 27χρονη Amelia Binch.

Μπερδευτήκατε...; Λογικό! Ο Thomas Cook, ο 29χρονος «πρωταγωνιστής» αυτής της... σατανικής ιστορίας έτυχε να έχει το ίδιο όνομα με τον τουριστικό κολοσσό! Καμία άλλη σχέση! Α, και φυσικά, ο Thomas Cook ήταν πελάτης της Thomas Cook, η οποία μάλιστα, είχε αναλάβει (με το αζημίωτο, φυσικά) να οργανώσει τον -εν Ελλάδι και δη στο «σμαραγδένιο» νησί της Ρόδου- γάμο του με την αγαπημένη του Amelia/

Οι μισοί και πλέον καλεσμένοι του Thomas (του Cook, λέμε!) και της Amelia στη Ρόδο είχαν κλείσει ταξιδιωτικά «πακέτα» με την Thomas Cook. Μέσ σ' αυτούς και ο κουμπάρος του ζευγααριού... Η γαμήλια τελετή στο «Νησί των Ιπποτών» ήταν προγραμματισμένη για τις 27 Σεπτεμβρίου, την προσεχή Παρασκευή δηλαδή...

Ο Thomas και η Amelia, δύο νέοι άνθρωποι από το Hucknall του Nottingham (σ.σ. εξ ου και η πηγή του θέματος είναι ο βρετανικός ιστότοπος nottinghampost.com), «εγκλωβίστηκαν» στη Ρόδο λόγω του «κανονιού» που βάρεσε η... συνονόματη και συνεπώνυμη τουριστική εταιρεία.

Το πιθανότερο πλέον είναι ο γάμος αυτού του νεαρού ζευγαριού ν' αναβληθεί επ' αόριστον και όταν αυτός γίνει, μάλλον δεν είναι επί ελληνικού εδάφους, παρά την σφοδρή επιθυμία αμφότερων.

Το «πακέτο», το οποίο είχαν κλείσει από την Thomas Cook, ο Thomas και η Amelia, περιελάμβανε τη γαμήλια τελετή, τα λουλούδια, τη γαμήλια τούρτα, τη διακόσμηση και τη μουσική, τη στιγμή μάλιστα που για όλα αυτά έχουν ξοδέψει σχεδόν 10.000 λίρες.

«Νιώθω συντετριμμένος. Έχουμε πάνω από 30 φίλους και άτομα της οικογένειάς μας που περιμένουμε να έρθουν, αλλά έχουν κολλήσει στη Βρετανία. Ο κουμπάρος μου είναι ακόμα στην Αγγλία και κανείς δεν ξέρει τίποτα. Προγραμματίζω εδώ και δύο χρόνια αυτό το γάμο και όλα κινδυνεύυουν να καταστραφούν. Έχουμε πληρώσει για τα πάντα. Είναι απογοητευτικό. Δεν ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο 29χρονος Thomas Cook.

Ενώ η 27χρονη σύντροφός του Amelia Binch πρόσθεσε: «Μας κοστίζει σχεδόν 10.000 λίρες και καθόμαστε και περιμένουμε αγχωμένοι, δεν ξέρουμε αν παντρευόμαστε. Είμαστε πραγματικά ανήσυχοι. Μας λένε ότι μπορούμε να πετάξουμε για Μάντσεστερ ή Λονδίνο ακόμα και σήμερα. Έχουν πει ότι θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε στιγμή».

Φαίνεται ότι τα προβλήματα του έγγαμου βίου για το συγκεκριμένο ζευγάρι... άρχισαν πολύ πριν ενωθούν με τα δεσμά του γάμου!


με πληροφορίες από το
 nottinghampost.com