Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε 24ωρο απεργιακό κλοιό -και- η Κέρκυρα (video - photos)

Απεργία
24 Σεπτεμβρίου 2019 / 07:32

Οι κινητοποιήσεις αφορούν τον «αναπτυξιακό νόμο», τον οποίο ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ολόκληρη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης. Στους ίδιους -σχεδόν- ρυθμούς και η Κέρκυρα.









Οι κινητοποιήσεις αφορούν τον «αναπτυξιακό νόμο», τον οποίο ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Στις 10:00 υπήρχε προγραμματισμένο το ραντεβού στο Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας, ενώ στη συνέχεια θα γίνει πορεία στο κέντρο της πόλης.







Στη σημερινή 24ωρη απεργία συμμετέχουν ναυτεργάτες, εκπαιδευτικοί, οικοδόμοι & συναφή επαγγέλματα, ιδιωτικοί υπάλληλοι, τραπεζοϋπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, φαρμακοϋπάλληλοι, υπάλληλοι στις Μεταφορές (Αστικό & Υπεραστικό ΚΤΕΛ), λογιστές – Βοηθοί λογιστών, μκισθωτοί Τύπου και βιομηχανίας χάρτου, εργατοϋπάλληλοι κλωστοϋφαντουργίας – ιματισμού – δέρματος, προσωπικό εργαζομένων Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή, υπάλληλοι Αιρετών Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.





Στάση εργασίας πραγματοποιούν ξενοδοχοϋπάλληλοι (07:00-12:00), εργαζόμενοι στο Sandy Beach (07:00-16:00), εργαζόμενοι Grand Mediterraneo (07:00-16:00).

Το σωματείο ναυτεργατών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Παξών και Διαποντίων ανακοίνωσε το προσωπικό ασφαλείας που θα υπάρξει κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας που θα πραγματοποιήσει. Αναλυτικά: 06.00-11.00: Κέρκυρα
11.00-16.00: Αλκίνοος 16.00-21.00: Αγ. Σπυρίδων.





Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, με αίτημα την απόσυρση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» που περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Απόφαση για απεργία έχει πάρει ήδη η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).





Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας προκήρυξε 24ωρη απεργία με τρία αιτήματα προς την κυβέρνηση:
-Να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και τη Διαιτησία, παρεμβάσεις που εκθεμελιώνουν όλο το σύστημα των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα, ενώ πυροδοτούν έναν νέο κύκλο εσωτερικής υποτίμησης και υποβάθμισης της εργασίας.
-Να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ, τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία.
-Να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το εξάμηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ, μετά τη λήξη τους και της πλήρους μετενέργειας των όρων τους.