Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σειρά μαθημάτων φιλοσοφίας: Αριστερό και δεξί ημισφαίριο

φιλοσοφία
23 Σεπτεμβρίου 2019 / 06:39
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σειρά μαθημάτων φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν με θέμα: Αριστερό και δεξί ημισφαίριο. Μερικά

από τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα εξής:  Συναίσθημα ή λογική; Οργάνωση ή φαντασία;  H λογική του "και"  Συνείδηση & ανάπτυξη της προσωπικότητας
Έναρξη: την Τετάρτη 18/10 στις 21.00.
Δ/νση: 5η πάροδος Δονάτου Δημουλίτσα 3
Τηλ: 6978457900 Είσοδος ελεύθερη

Γιατί κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν κυρίως με μαθηματικούς υπολογισμούς και λογική και κάποιοι άλλοι με την φαντασία και τη διαίσθηση;   Υπάρχει κάποια εξήγηση για τους διαφορετικούς τύπους συμπεριφοράς; Η νευρολογία δείχνει πως πολλές απαντήσεις δίνονται από την λειτουργία των 2 διαφορετικών ημισφαιρίων του εγκεφάλου και η φιλοσοφία επίσης. Μια από τις 2 πλευρές του εγκεφάλου διαμορφώνει και καθορίζει την προσωπικότητα μας. Οι άνθρωποι στους οποίους κυριαρχεί το δεξί ημισφαίριο τείνουν να κινούνται περισσότερο με το ένστικτο, να είναι δημιουργικοί και περίεργοι. Εκείνοι στους οποίους κυριαρχεί το αριστερό εμφανίζονται περισσότερο λογικοί, ορθολογικοί και να ακολουθούν στρατηγικές. Γνωρίζοντας πως λειτουργεί η ανθρώπινη φύση ξεκινάμε ένα υπέροχο ταξίδι στην αυτογνωσία μέσω της φιλοσοφίας και της εσωτερικής έρευνας.  .

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.