Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μια λύση σε δυο στάδια για το αποχετευτικό των εργατικών κατοικιών στον Αη Γιάννη

αη γιάννης
20 Σεπτεμβρίου 2019 / 17:00

Σε δυο στάδια αναλύεται η λύση του γρίφου της αποχέτευσης και αποπεράτωσης του συγκροτήματος των εργατικών κατοικιών στον Αη Γιάννη. Το θέμα συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής ανάμεσα στη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, τα στελέχη του ΟΑΕΔ και τον εργολάβο, που την επισκέφθηκαν στο Γραφείο της.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αρνητική διαπίστωση ήταν ότι οι εργασίες σέρνονταν όλο αυτό το τελευταίο, χρονικό διάστημα, περίπου τέσσερις μήνες τώρα, με τις ευθύνες να αποδίδονται στη ΔΕΗ. Τώρα φαίνεται πως υπάρχει η πολιτική βούληση να αποκατασταθεί ο ρυθμός κατασκευής βόθρων ως προσωρινή λύση για την αποχέτευση κι έτσι επιτέλους την παράδοση των κατοικιών στους δικαιούχους. 
Υπενθυμίζεται ότι μετά την ακύρωση της αρχικής μελέτης, στην οποία προβλεπόταν η κατασκευή τριτοβάθμιου Βιολογικού, στη νεόδμητη γειτονιά, επί μακρόν επικράτησε η σκέψη να συνδεθεί το συγκρότημα με τη Μονάδα Βιολογικού στον Σκάφωνα, που θα εξυπηρετούσε ολόκληρη την ευρεία περιοχή. Η απόσταση των περίπου εννιά χλμ ήταν το μεγάλο εμπόδιο που ουδέποτε υπερπηδήθηκε από τη Διοίκηση, κι έτσι παρά τις πολλές συσκέψεις και τις άλλες τόσες επί τόπου παραστάσεις στον χώρο, βεβαίως και τις διαμαρτυρίες των δικαιούχων, η υπόθεση τελμάτωσε.
Σήμερα φαίνεται να υπάρχει μια νέα σκέψη, που μπορεί να προσφέρει την οριστική λύση στο πρόβλημα, μετά το υποχρεωτικό στάδιο των βόθρων. Η προοπτική της χρηματοδότησης της επέκτασης και αναβάθμισης του Βιολογικού της πόλης, με τουλάχιστον πέντε εκατ. από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» προκαλεί τον πειρασμό να σχεδιασθεί η σύνδεση μ' αυτόν και του συγκροτήματος των εργατικών κατοικιών του Αη Γιάννη. Είναι μια σκέψη της νέας δημοτικής Αρχής, που δεν λέγεται φωναχτά όμως δεδομένης της μικρότερης απόστασης που χωρίζει το συγκρότημα από τη Μονάδα, σε σύγκριση με τον Σκάφωνα, μοιάζει με λύση που παραπέμπει στο αυγό του Κολόμβου!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν ο Δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Μελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Η κα Υδραίου υποσχέθηκε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, προκειμένου να τελειώσει αυτή η περιπέτεια, που ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών.