Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα ο Πρέσβης της Ουκρανίας - Συναντήσεις με Υδραίου & Ανδριώτη (photos)

Πρέσβης Ουκρανίας
20 Σεπτεμβρίου 2019 / 12:27

Θέματα που αφορούν τον Τουρισμό, την Οικονομία και τον Πολιτισμό είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συναντήσεις εθιμοτυπικού χαρακτήρα με θεσμικούς φορείς της Κέρκυρας είχε σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο.

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο Τύπου, το οποίο απέστειλε το γραφείο της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, η Μερόπη Υδραίου υποδέχθηκε το πρωί στο Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo τον Πρέσβη της Ουκρανίας, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις δυνατότητες συνεργασίας της Κέρκυρας με την Ουκρανία στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού και της οικονομίας.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, αφού αναφέρθηκε στην προσπάθεια από την νέα Δημοτική Αρχή για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με την σύνδεση τουρισμού–πολιτισμού, πρότεινε να γίνει μια οργανωμένη παρουσίαση της Κέρκυρας στην Ουκρανία, ώστε να γνωρίσουν οι Ουκρανοί την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού μας.

Εξετάσθηκε η δυνατότητα αδελφοποίησης της πόλης της Κέρκυρας μετο Κίεβο,  καθώς και η συνεργασία  της Εκκλησίας και του Ιονίου Πανεπιστημίου με αντίστοιχους φορείς της Ουκρανίας.

Η κα Υδραίου ευχαρίστησε τον πρέσβη για την επίσκεψη και τον διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων θα σταθεί αρωγός σε όποιες προσπάθειες συνεργασίας δρομολογηθούν.

Συνάντηση και με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, εξάλλου, επισκέφθηκε -στο πλαίσιο των επαφών του στο νησί των Φαιάκων- και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη συνοδευόμενος από τη Γενική Πρόξενο, Άννα Τισένκο και τον Σπύρο Χαλικιόπουλο, τουριστικό πράκτορα και σύνδεσμο της Ουκρανικής Πρεσβείας με την Κέρκυρα.

Στη συνάντηση, όπως ενημερώνει το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, συζητήθηκαν η ανάπτυξη των διημερών σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και η προσπάθεια για την αύξηση του ουκρανικού τουρισμού στην Κέρκυρα.

Σημειώθηκε ότι για το 2020 έχουν ήδη υπογραφεί συμβόλαια για απευθείας πτήσεις μεταξύ Κιέβου και Κέρκυρας, πράξη που συντελεί στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία σε πολιτιστικά δρώμενα, όπως στις εκδηλώσεις που ετοιμάζει το Κράτος για τα διακόσια χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, έχοντας ως αφορμή  το ρόλο της Οδησσού, τόσο στη δημιουργία της Φιλικής Εταιρείας, όσο και στη συμβολή του παροικιακού ελληνισμού στις οικονομικές σχέσεις των δύο κρατών.

Επιπλέον έγινε λόγος για τη συνεργασία που επιδιώκεται με τα Γενικά Αρχεία της Κέρκυρας για τη διευκόλυνση των ιστορικών και την προώθηση της έρευνας.

Εκφράστηκε η θέληση και των δύο για τη συνέχιση της προσπάθειας και την παροχή συντονισμένων υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών για τους επισκέπτες του νησιού.