Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι εκδηλώσεις του προγράμματος ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ

ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ
20 Σεπτεμβρίου 2019 / 08:20
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του διαγωνισμού

ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ www.pamelimani.gr, ο οποίος πραγματοποιείται στο Νέο Λιμάνι της Κέρκυρας και στο Επιμελητήριο Κέρκυρας  στις  21 - 22 - 23 Σεπτεμβρίου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει οριστικοποιηθεί και περιλαμβάνει διάφορες δράσεις στον χώρο του Νέου Λιμανιού – Επιβατικός Σταθμός Εξωτερικού  – Τέντα, καθώς και στο κτίριο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κερκύρας, αίθουσα ¨Σ. Δένδιας¨.
Πιο συγκεκριμένα, στις 21 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριο Κέρκυρας – Αίθουσα ¨Σ. Δένδιας¨ και ώρα 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί 3ωρο σεμινάριο για στελέχη και εργαζομένους σε ΜΜΕ με τίτλο «Ο ρόλος και η ανάπτυξη των περιφερειακών ΜΜΕ». Εισηγήτρια θα είναι η κ. Νατάσα Μποζίνη, Δημοσιογράφος, Σεναριογράφος, Concept Maker οπτικοακουστικών παραγωγών.
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου μεταξύ 17:00 και 21:00, στον χώρο του Νέου Λιμανιού  – Επιβατικός Σταθμός Εξωτερικού – Τέντα, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες περιβαλλοντικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Μεταξύ άλλων, οι δράσεις θα περιλαμβάνουν παρουσίαση τοπικών προϊόντων, θέματα τεχνολογίας, ενημερώσεις για το περιβάλλον και την ανακύκλωση, διαδραστικά τεχνολογικά και ιστορικά παιχνίδια, σεμινάριο οδηγιών διάσωσης και παρουσιάσεις γευσιγνωσίας, catering και γαστρονομίας. Θα προβληθεί το εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το λιμάνι της Κέρκυρας στους αιώνες» σε παραγωγή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας. Τέλος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ηλεκτροκίνητων Σκαφών Ελλάδος (Ο.Η.Σ.Ε.), κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, στις 19:00θα παρουσιάσει λεπτομέρειες του διαγωνισμού ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ σε υποψήφιους διαγωνιζόμενους μαθητές, ενώ θα υπάρξει ξενάγηση στα ηλιακά σκάφη που θα σταθμεύουν στο λιμάνι.
Το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου, ημέρας των επίσημης έναρξης του διαγωνισμού, στην αίθουσα ¨Σ. Δένδιας¨ του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στις 9.00.- 13:00 θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με κεντρικό θέμα «Ηλεκτροκίνητα σκάφη και Περιβάλλον» με την παρουσία Ελλήνων και ξένων εκπροσώπων του χώρου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι δράσεις συνεχίζονται  από τις  17:00 έως στις 21:00 μέσα στο χώρο της τέντας στο Νέο Λιμάνι.  
Στις 17.00 θα υπάρξει ωριαίο αφιέρωμα σε 3 Επτανήσιους συνθέτες, τον Νικόλαο Μάντζαρο, τον Παύλο Καρρέρ και τον Αντίοχο Ευαγγελάτο με την προβολή τριών ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο τους. Στις 18.15 στον εξωτερικό χώρο της τέντας η η  φιλαρμονικής εταιρία  Μάντζαρος θα συνοδεύει μουσικά τη διεξαγωγή  βαρκαρόλας  παιδιών  αθλητών της ΝΑΟΚ.
Στις 18:30 ξεκινά η επίσημη έναρξη με τους  χαιρετισμούς και ομιλίες των επίσημων προσκεκλημένων και των οργανωτών του διαγωνισμού και των εκδηλώσεων. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με μουσική  από την φιλαρμονική εταιρία Μάντζαρος, Happenings από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του “Ότι Αγαπώ” και επίσκεψη των επισήμων στους χώρους των εγκαινίων. Η εκδήλωση ολοκληρώνεται στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.
Ο διαγωνισμός «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ» διοργανώνεται από τον Επιμελητηριακό  Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) και τον Οργανισμό Ηλεκτροκίνητων Σκαφών Ελλάδος (Ο.Η.Σ.Ε.) υπό την αιγίδα των Υπουργείων  Τουρισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, ενώ σημαντική είναι η συνεισφορά της  Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
Το  Επιμελητήριο Κέρκυρας διοργανώνει την  εκδήλωση για την έναρξη των αγώνων  και τις παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την δράση  αυτή.
 Η οργανωτική ομάδα των  εορταστικών εκδηλώσεων στη Κέρκυρα για την έναρξη του διαγωνισμού ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ:
Υπεύθυνος έργου  για το διαγωνισμό « ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ» για το  Επιμελητήριο Κέρκυρας : Σπυρίδων  Σπαής
Εθελοντική Ομάδα υποστήριξης των εορταστικών εκδηλώσεων:  Έλενα Καρούμπη , Στέφανος Μέξας, Σπυρίδων Σιμάτης, Δημήτρης Μπακύρας, Αθανασίου Αικατερίνη.
Γραμματειακή υποστήριξη εκδηλώσεων  έναρξης για το διαγωνισμό «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ»  Επιμελητηρίου Κέρκυρας: Σπυριδούλα Κουλούρη, Μαρία Γαστεράτου, Μαριλένα Ριγανά, Αναστασία Τσολακίδου, Κων/να Τσολακίδου.
Συντονισμός και επιμέλεια για ΙΕΚ Κέρκυρας: Δημήτρης Μπακύρας
Καλλιτεχνικός Σχεδιασμός, Σκηνοθεσία: Νατάσα Μποζίνη
Οργανωτική υποστήριξη εκδηλώσεων:  Σπυριδούλα Ασωνίτου, Εxantasgreece
Almyros Beach Clean Up από την ομάδα Healthy Little Eaters

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.