Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άμεση αντίδραση Γαλιατσάτου σε ανάρτηση Χατζηδάκη για το εργοστάσιο σκουπιδιών

σκουπίδια
17 Σεπτεμβρίου 2019 / 16:50

Στον αέρα έπιασε ο Γαλιατσάτος το γάντι που πέταξε ο Χατζηδάκης με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο εργοστάσιο σκουπιδιών στο Ελευθεροχώρι.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ. 1. Ψεύδονται για την υποτιθέμενη ακύρωση των ΣΔΙΤ απο τον Περιφερειάρχη Ιονίων , γιατί απλά τέτοια απόφαση δεν υπήρξε!
και τούτο ανεξάρτητα απο την πολιτική της ΠΙΝ σχετικά με τα ΣΔΙΤ.
2. Ψεύδονται συνειδητά κατα την γνώμη μας, γιατί αποκλείουμε την περίπτωση πρωθυπουργός και υπουργός να μην γνωρίζουν οτι αυτό το θέμα ήταν αποκλειστικής αρμοδιότητας του α βαθμού αυτοδιοίκησης και άρα ο Περιφερειάρχης δεν θα μπορούσε να έχει λάβει αυτή την απόφαση που μνημονεύουν!
3. Χρειάζονται τα ψεύδη ως προπέτασμα καπνού, για να κρύψουν τον πραγματικό λόγο της συνάντησης των Ιωαννίνων, που δεν ειναι άλλος αφ’ ενός η στήριξη των συμφερόντων του ιδιώτη -εκμεταλλευτή του εργοστασίου ( πιέζουν του δημάρχους της περιοχής να πληρώσουν «αέρα» 15000 τόννους απορριμμάτων όπως λεει το ΣΔΙΤ) και αφ ετέρου και κυρίως η διακήρυξη σέ όλους τους τόνους οτι ΟΛΑ τα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων πρέπει να δοθούν στους ιδιώτες!!
4. Ως περιφερειακή αρχή στηρίξαμε κάθε πρωτοβουλία των δήμων της ΠΙΝ στον τομέα της διαχείρισης, χρηματοδοτήσαμε επαρκώς και άμεσα όλες τις δράσεις (μεταβατική φάση, πράσινα σημεία, κάδους, ενημερωτικά προγράμματα) και είμαστε περήφανοι γι αυτό , όπως και γιατί όλα αυτά έγιναν με δημόσια χρηματοδότηση χωρίς τα φέσια που καλούνται τώρα να πληρώσουν οι γείτονες μας.
5. γιατί άραγε στην συνάντηση εκλήθη η αναρμόδια κα Κράτσα και όχι οι δήμαρχοι Κερκύρας και Παξών;
Υ.Γ θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία.