Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεράντζης: Σε ρόλο συντονιστή & υποστηρικτή των εθελοντικών φορέων ο Δήμος (video-photos)

Εθελοντισμός
16 Σεπτεμβρίου 2019 / 20:06
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση γνωριμίας και επαναπροσδιορισμού σχέσεων

είχαν το απόγευμα της Δευτέρας πολλοί εθελοντικοί φορείς του νησιού, από τους πιο παλιούς, όπως π.χ. Ερυθρός Σταυρός, Πρόσκοποι και Οδηγοί, Λύκειο Ελληνίδων, Ομάδες Διάσωσης, Special Olympics έως νεότερους όπως η Κιβωτός Κέρκυρας ή οι Γωνιές Ανακύκλωσης, άλλα και άτυποι φορείς και πρωτοβουλίες. 
Ο Σπύρος Νεράντζης, ο οποίος θα είναι εντεταλμένος του τομέα Εθελοντισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, ανέλυσε το νέο πλάνο του Δήμου που βασίζεται όχι σε δημιουργία νέων φορέων αλλά στην υποστήριξη των  πολλών ήδη υπαρχόντων, με κάθε δυνατό τρόπο, είτε σε υλική, είτε σε άυλη μορφή. 
«Η βασική αντίληψη είναι ότι ο εθελοντισμός δεν πρέπει να υποκαθιστά τις υποχρεώσεις του κράτους ή την αμειβόμενη εργασία, αλλά να την επικουρεί» είπε ο Σπύρος Νεράντζης.



Στα σχέδια του Δήμου, μεταξύ άλλων, είναι να δημιουργηθεί Γραφείο εθελοντισμού, που θα αποτελεί κέντρο υποστήριξης και επικοινωνίας με τους εθελοντές και τους εθελοντικούς φορείς του νησιού.
Επίσης να γίνει επικαιροποίηση του μητρώου φορέων και εθελοντικών ομάδων (στοιχεία επικοινωνίας και έργου τους) και καταγραφή των πεδίων δράσης τους. 
Παράλληλα θα γίνει κατάρτιση ετήσιου προγράμματος κοινών δράσεων εθελοντισμού (Η ώρα της Γης, Let’s do it Greece 2020 κλπ) καθώς επίσης και θέσπιση διασυλλογικής επιτροπής, η οποία θα συνέρχεται μια φορά κάθε τρεις μήνες, παρουσία και της Δημάρχου για την παρουσίαση και την συζήτηση δράσεων ή πρωτοβουλιών.
Μετά από συζήτηση, το νέο ραντεβού ορίστηκε για τις 16 Οκτωβρίου, συνάντηση κατά την οποία οι φορείς θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και θα σχεδιαστούν οι πρώτες αδρές γραμμές ενός πλάνου.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.