Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις στα Γουβιά

Γουβιά
05 Ιουλίου 2016 / 16:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι παιδικές εξοχές-κατασκηνώσεις «Σταμάτιος Δεσύλλας» που βρίσκονται στον όρμο Γουβιών Κέρκυρας, θα λειτουργήσουν για το έτος 2016 και για το διάστημα από 14 Ιουλίου 2016 μέχρι 04 Σεπτεμβρίου 2016 και θα φιλοξενήσουν

παιδιά ηλικίας 6-16 ετών που έχουν ανάγκη για παραθερισμό, παιδιά με αναπηρίες, ηλικιωμένους είτε επισκέπτονται Κ.Α.Π.Η. είτε όχι και ενήλικους με αναπηρίες.
    Οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι πέντε:
Πρώτη Κατασκηνωτική Περίοδος :  14 Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη μέχρι 23 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο. ( για παιδιά με αναπηρία).
Δεύτερη Κατασκηνωτική Περίοδος : 24 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή  μέχρι 31 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή. ( για Κ.Α.Π.Η. και δικαιούχους ενήλικες).
Τρίτη Κατασκηνωτική Περίοδος : 01 Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα  μέχρι 14 Αυγούστου, ημέρα Κυριακή. (για παιδιά από 11 έως 16 ετών).
Τέταρτη Κατασκηνωτική Περίοδος: 20 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο μέχρι  27 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο .(φιλοξενία παιδιών ΄΄Κιβωτός του Κόσμου΄΄,παιδιών του Ορφανοτροφείου Κέρκυρας και παιδιών από 6 έως 16 ετών).
Πέμπτη Κατασκηνωτική Περίοδος:29 Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα μέχρι 04 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή.( για Κ.Α.Π.Η. και δικαιούχους ενήλικες).
 
   Οι αιτήσεις   θα υποβληθούν στο γραφείο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Δήμου Κέρκυρας που βρίσκεται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας  (πρώην Νομαρχία), Σαμάρα 13  (ισόγειο) στην δημοτικό υπάλληλο Αγγελική Ζερβού  από Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016  μέχρι  και Τρίτη12 Ιουλίου 2016, τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 πμ – 13:00.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Ζερβού Αγγελική 2661362129        
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία θα συνοδεύουν την αίτηση θα είναι τα εξής:
1) Εκκαθαριστικό αρμόδιας ΔΟΥ για το Οικονομικό Έτος 2015.
2) Φωτοτυπία βιβλιαρίου ασφαλιστικού φορέα.
3) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον οικείο Δήμο.
4) Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται : η κατάσταση υγείας του παιδιού ,ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά  εμβόλια ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα  και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις  (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες κ.λ.π.)
Για την εγγραφή ατόμων με αναπηρία,  οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία μέσω του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.ΜΕ.Α Κέρκυρας, που εδρεύει στην Β΄ Πάροδο Ελευθερίου Βενιζέλου 5.
Για την εγγραφή ηλικιωμένων ατόμων οι αιτήσεις θα διαβιβάζονται ατομικά ή συλλογικά μέσω των Κ.Α.Π.Η. που συμμετέχει κάθε ηλικιωμένος.
Σημείωση: Κάθε άτομο θα έχει μαζί του κλινοσκεπάσματα, πετσέτες και τα προσωπικά του είδη.