Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θ. Γαλιατσάτος: «Φθηνές δικαιολογίες για τη νομή της εξουσίας»

Γαλιατσάτος Θεόδωρος
12 Σεπτεμβρίου 2019 / 10:36

Αλεξάκης, Σπύρου, Κράτσα και... Μητσοτάκης στο «στόχαστρο» του πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με αφορμή τις μετεκλογικές συνεργασίες στην Αυτοδιοίκηση

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Ευθείες «βολές» κατά του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων «Επτανησιακή Πρωτοβουλία», Αλέξανδρου Αλεξάκη, εξαπέλυσε ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ», Θεόδωρος Γαλιατσάτος, με ανάρτησή του στα social media.

Ο κος Γαλιατσάτος «καυτηρίασε» στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, την τοποθέτηση του κου Αλεξάκη σε τηλεοπτική εκπομπή περί προγραμματικής συνάφειας με την πλειοψηφούσα παράταξη «Ιόνιο Δυνατά - Κάθε νησί ψηλά» της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου λέγοντας σκωπτικά ότι ο ίδιος και η παράταξή του δεν έχουν... καταφέρει ακόμα να δουν ποιο είναι το πρόγραμμα της νέας Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων.

Παράλληλα ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος «επιτέθηκε» στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πρακτικές όπως αυτού του είδους οι συμφωνίες σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης- διεισδύει στο ΚΙΝ.ΑΛ. αφήνοντας την Φώφη Γεννηματά με την απορία για το πώς γίνεται κάτι τέτοιο..

Από το «στόχαστρο» του κου Γαλιατσάτου δεν ξέφυγε ούτε ο επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία», Σπύρος Σπύρου, με τον μέχρι πρότινος Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ν' αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι όποιες προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ των παρατάξεων πρέπει να γίνονται πριν την τελική κρίση του λαού και όχι όπως συμβαίνει τώρα, που -σύμφωνα με τον Θ. Γαλιατσάτο- Κράτσα, Σπύρου και Αλεξάκης συμμετέχουν στη νομή της εξουσίας.

Επί λέξει η ανάρτηση του επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» έχει ως εξής:

«Ακούσαμε χθες, από τηλεοράσεως, τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Επτανησιακή Πρωτοβουλία" να διακηρύσσει την προγραμματική τους συγγένεια και συνάφεια με την παράταξη της κ. Κράτσα!

Δυο σχόλια επ αυτού:

Πού το βρήκε το πρόγραμμα της κ. Κράτσα και συμφώνησε μαζί του; Γιατι εμείς το "ψάχνουμε" από την προεκλογική περίοδο και ακόμη δεν το βρήκαμε!

Έρχεται μετά η κ. Γεννηματά κι εχει απορίες πως ο Μητσοτάκης και η ΝΔ διεισδύουν στο ΚΙΝΑΛ και δημιουργούν κομματικά προγεφυρώματα. Ας ρωτήσει τα στελέχη της στο Ιόνιο, ισως μάθει κατι περισσότερο.

Και μία άποψη:

Οι όποιες προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ των παρατάξεων πρεπει να γίνονται πριν την τελική κρίση του λαού, ητοι να είναι γνωστές πριν το β' γύρο των εκλογών και να επιβραβεύονται ή όχι από τους πολίτες.

Όλα τα υπόλοιπα, όπως αυτά που διαδραματίζονται τωρα μεταξύ Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη είναι φτηνές δικαιολογίες για την συμμετοχή στην νομή της εξουσίας».