Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο κόσμος του CERN» (photos)

CERN
07 Σεπτεμβρίου 2019 / 12:21

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από ερευνητές, οι οποίοι εργάζονται στο CERN, αλλά και να παρακολουθήσει πλούσιο υλικό από πειράματα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό, χθες Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, η έκθεση «Ο κόσμος του CERN», με τα εγκαίνια να γίνονται στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από ερευνητές, οι οποίοι εργάζονται στο CERN, αλλά και να παρακολουθήσει πλούσιο υλικό από πειράματα που έχουν γίνει στο CERN.



Το βράδυ μάλιστα, πραγματοποιήθηκε διάλεξη για το ευρύ κοινό με θέμα «Αρχές της Σύγχρονης Φυσικής και Αξίες του νέου Διαφωτισμού» με ομιλητή  τον Δρ Νικόλαο Αντωνίου, Ομότιμο Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον καθηγητή προλόγισε ο φυσικός ,Παναγιώτης Μουρούζης, ο οποίος είναι υπεύθυνος του Εργαστηριακό Κέντρου Φυσικών Επιστημών Κέρκυρας.



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επιστημονικών δραστηριοτήτων του Θερινού Ινστιτούτου Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων και Βαρύτητας 2019, που πραγματοποιείται στη Κέρκυρα, σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε) Κέρκυρας και την Αστρονομική Εταιρία Κέρκυρας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τέλος Οκτωβρίου 2019.