Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημήτρης Μπιάγκης: Πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα της 3ης Σεπτεμβρίου

Δημήτρης Μπιάγκης
03 Σεπτεμβρίου 2019 / 05:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης δήλωσε:

«Η 3η Σεπτέμβρη αποτελεί ημερομηνία σταθμό για την πολιτική ζωή της χώρας.
 Το ΠΑΣΟΚ, με την Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, με το «μπλοκ των μη προνομιούχων πολιτών» αγκάλιασε τους πραγματικά αδύναμους πολίτες, εισήγαγε στην πολιτική ζωή του τόπου τις αρχές της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας, προήγαγε την Δημοκρατία των κομμάτων απέναντι στη «Αστική Δημοκρατία», την «Δημοκρατία των ελίτ»,  προχώρησε στην αναδιανομή του πλούτου, ενώ παράλληλα υπήρξε ο κυρίαρχος πρωταγωνιστής των μεγάλων, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.
Σήμερα, το μήνυμα της 3ης Σεπτέμβρη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το ΠΑΣΟΚ καλείται να ξαναβρεί την «χαμένη» του αυτή ριζοσπαστική ταυτότητα. Οφείλει, μέσα από έναν νέο Προγραμματικό λόγο να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Υποχρεούται να επαναχαράξει το «αξιακό» του μοντέλο, βασισμένο στις αρχές της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, όπως άλλωστε πάντοτε πρέσβευε. Είναι ιστορική ευθύνη και χρέος όλων μας, το ΠΑΣΟΚ  να ξαναβρεί τον χαμένο βηματισμό του απέναντι στην κοινωνία, να επανακαθορίσει τον ρόλο του, ειδάλλως θα χάσει και την τελευταία ευκαιρία που του έχει απομείνει: να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής των αυριανών εξελίξεων της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης».