Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πορτοφολάς έβαλε στο αυτοκίνητο ηλικιωμένο για τον κλέψει

Σύλληψη
31 Αυγούστου 2019 / 06:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένας 53χρονος συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι στην πόλη της Κέρκυρας, για το αδίκημα της κλοπής.

Ο 53χρονος εντοπίστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς, ο οποίος λίγη ώρα πριν, επιβιβάζοντας στο όχημά του ηλικιωμένο ημεδαπό, του αφαίρεσε με την μέθοδο της απασχόλησης, το χρηματικό πόσο των 1.000 ευρώ.
 
Κατά τη διάρκεια των ερευνών στο όχημα του 53χρονου, βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του, καθώς και πορτοφόλια και τσαντάκια που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.560 ευρώ.
 
Στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως μέσο διευκόλυνσης της δράσης του, ενώ παράλληλα   εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αντίστοιχες πράξεις. 
 
 
 
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας συνιστά στους πολίτες και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους να είναι επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να τους διευκολύνουν.
 
Στην κάθε περίπτωση, να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κλοπής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
 
Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας σε βάρος τους.