Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ανύπαρκτο ζήτημα» θεωρεί η παράταξη Υδραίου, τη στήριξη του Νεόφυτου από τον Δ. Μεταλληνό

Δημήτρης Μεταλληνός
30 Αυγούστου 2019 / 12:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε απάντηση αντιδράσεων που ακολούθησαν τη δημοσιοποίηση της επιστολής στήριξης του Μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτου από τον Δημήτρη Μεταλληνό

η δημοτική παράταξη "Κερκυραίων Δήμος - Νέα Αρχή", εκδόθηκε η ακόλουθη δήλωση:
 
«Ο Δημήτρης Μεταλληνός απολαμβάνει ευρύτερης καταξίωσης όχι μόνο στην ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και στην τοπική κοινωνία. Είναι ένας άνθρωπος με ήθος, δημοκρατικές αρχές και ενωτικό πνεύμα που εκφράζει την επιλογή μας για ενότητα, συνεργασία και συνεννόηση.
Θα είναι η πρόταση της νέας δημοτικής αρχής για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι μια πρόταση που συνδέεται με το καθολικό αίτημα για την αναβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου που περιλαμβάνει ένα νέο κανονισμό λειτουργίας που θα σέβεται τα δικαιώματα της μειοψηφίας αλλά και νέους θεσμούς διαβούλευσης.
Η εκλογή όχι μόνο του κ. Μεταλληνού αλλά και του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου που θα αποτελείται από εκπροσώπους άλλων παρατάξεων, με ευρεία πλειοψηφία θα αποτυπώσει την διάθεση συναίνεσης και συνεργασίας.

Είναι σαφές ότι η προσπάθεια δημιουργίας ανύπαρκτων ζητημάτων και η απόπειρα ‘’ιδεολογικής’’ τρομοκρατίας από μειοψηφικές απόψεις, που σε κάθε περίπτωση είναι σεβαστές, δεν έχουν θέση στη Νέα Αρχή που κάνει ο Δήμος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων».


Υπενθυμίζεται ότι οι αντιδράσεις αφορούν τη στήριξη που υπέγραψε ο προτεινόμενος πρόεδρος Δημήτρης Μεταλληνός στον Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου, μετά τις γνωστές δηλώσεις περί ομοφυλοφιλίας που είχαν προκαλέσει σάλο και είχαν γίνει  αντικείμενο διερεύνησης από την Κυπριακή Αστυνομία κατόπιν εντολής του Γενικού Εισαγγελέα Κύπρου.