Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο 1ος Πανελλήνιος Νησιωτικός Διαγωνισμός Ηλεκτρικών Σκαφών στην Κέρκυρα

Νησιωτικός διαγωνισμός
30 Αυγούστου 2019 / 10:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από πρόσκληση της μη κερδοσκοπικής Ολλανδικής εταιρείας

SOLAR SPORT ONE προς το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ο κ. Σπυρίδων Σπαής, μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, παρακολούθησε την διεξαγωγή των τελικών αγώνων ηλεκτροκίνητων σκαφών στην πόλη Gronigen της Ολλανδίας στις 26-30 Ιουνίου 2019, με την ιδιότητα του ως υπεύθυνος για την διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Νησιωτικού Διαγωνισμού Ηλεκτρικών Σκαφών ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ, η έναρξη του οποίου θα γίνει στην Κέρκυρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2019.
Η εκδήλωση έναρξης του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Λιμάνι  της Κέρκυρας στις  23 Σεπτεμβρίου 2019 και θα συνδυαστεί με παράλληλες εκδηλώσεις που θα προσφέρουν μια σημαντική αφορμή για προβολή του νησιού της Κέρκυρας με τη συμμετοχή παιδιών στις δράσεις των εκδηλώσεων. Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα διεξάγονται στο Νέο Λιμάνι Κέρκυρας και στο Επιμελητήριο  Κέρκυρας – Αίθουσα «Σ. Δένδιας»  από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 23 Σεπτεμβρίου.  Το οριστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί το αμέσως ερχόμενο διάστημα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το ευρύ κοινό.
Κατά την παρακολούθηση των αγώνων καταγράφηκαν οι δράσεις οι οποίες πραγματοποιούνται πριν και κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, καθώς και οι εκδηλώσεις μετά τον διαγωνισμό. Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν θα είναι χρήσιμες για την διοργάνωση του Πανελλήνιου Νησιωτικού Διαγωνισμού Ηλεκτρικών Σκαφών ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ.
Την πρώτη και δεύτερη μέρα της εκδήλωσης ο κ. Σπαής παρευρέθη στην Διεθνή Έκθεση Electric Hybrid Marine 2019, όπου και παρακολούθησε το συμπόσιο Autonomous Ship Technology σχετικά με την τεχνολογία και ηλεκτροκίνηση σκαφών και πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις. Στα πλαίσια του διαγωνισμού ο κ. Σπαής γνωρίστηκε με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ένωσης Ηλεκτρικών Σκαφών κύριο Kevin Desmond, τους κ. Tommy Sletten, Team Leader- Sales Support, Corvus Energy, Norway καιRonald Hausen, Executive Vice President Service & Aftermarket, Corvus Energy, Norway, τον κ. Gianluigi Taroni, Hybrid & Electric Global Sales Director, Transfluid Industrial and Marine, Italy, τον κ. Xavier de Montgros, Founder & Associate Director of ODC Marine and President of A.F.B.E (Association Francaise pour le Bateau Electrique), την κ. Olga Liebkind, Director Key Accounts, Norsepower Oy Ltd, Finland και τον κύριο Pietro Tosi, World Business Planning Center for application of alternative energies, CCM PAEA, Venice, Italy. Θα αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις που συζητήθηκαν και θα ακολουθήσει περαιτέρω δράση.
Να τονίσουμε ότι η εταιρεία SOLAR SPORT ONE είναι πρωτοποριακή στους αγώνες ηλεκτροκίνητων σκαφών παγκοσμίως,