Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα διαμαρτυρίας για τον Δημ. Μεταλληνό στην Ιόνιο Βουλή

Queer Feminsts of Corfu
30 Αυγούστου 2019 / 07:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα του Δ. Μεταλληνού για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου,

εκφράζει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα Κέρκυρας Queer Feminists of Corfu και Queer Corfu.  

Η ανακοίνωση 
«Κάλεσμα Διαμαρτυρίας την Κυριακή 1η Σεπτέμβρη στις 10:00 το πρωί έξω από την Ιόνιο Βουλή, για την υποψηφιότητα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Κέρκυρας του κ. Μεταλληνού, υπογράφοντα τις ομοφοβικές, σεξιστικές, αναχρονιστικές μα πάνω απ'όλα αντιεπιστημονικές και σκοταδιστικες απόψεις στήριξης του Μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτου.
Queer Feminists of Corfu 
Koυίρ Φεμινίστριες των Κορφών



Ανακοίνωση της Queer Corfu

«Ο Δημήτριος Μεταλληνός δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κερκυραίων Δήμος, στα πλαίσια της «επιστημονικής» του κατάρτισης, υπέγραψε επιστολή στήριξής του Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου, ο οποίος είχε δηλώσει «ότι ένα παιδί γεννιέται ομοφυλόφιλο επειδή κάποτε η μητέρα του έκανε πρωκτικό σεξ με τον πατέρα του και της άρεσε». Οι ομοφοβικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου προκάλεσαν την διερεύνηση του θέματος από την Κυπριακή Αστυνομία κατόπιν εντολής του Γενικού Εισαγγελέα Κύπρου. Στην επιστολή τους με ημερομηνία 19/08/2019 οι 37 επιστήμονες που την υπογράφουν, αναφέρουν μεταξύ άλλων «Κατηγορούν τον Μητροπολίτη Μόρφου για ρατσισμό επειδή σε συγκέντρωση Χριστιανών είπε τα αυτονόητα, αυτά που πιστεύει η Εκκλησία και αυτά που παραδεχόταν η κοινωνία μας (σε Ελλάδα και Κύπρο) μέχρι πριν από λίγα χρόνια για την ‘κατά φύσιν’ και ‘παρά φύσιν’ σεξουαλική σχέση, για την ομοφυλοφιλία και για τις εκτρώσεις. Ο επίσκοπος Μόρφου έδωσε πιθανή επιστημονική εξήγηση της ομοφυλοφιλίας χωρίς να προσβάλει πρόσωπα. Για την Εκκλησία, όλα τα πρόσωπα είναι εικόνες Χριστού, άρα ιερά και αξιαγάπητα, η αμαρτία όμως δεν είναι αποδεκτή διότι καταστρέφει τον άνθρωπο. Ένας επίσκοπος ομιλεί με αγάπη στο ποίμνιό του, θέλοντας να το διαφυλάξει!»
Ως  QueerCorfu, δεν ανεχόμαστε κανένα άτομο που τοποθετείται ενάντια στα δικαιώματά μας και την ίδια μας την ύπαρξη, πόσω μάλλον με τη χρήση ψευδοεπιστημονικών επιχειρημάτων. Τέτοιες αντιλήψεις είναι αναχρονιστικές, σκοταδιστικές και αντιδημοκρατικές. Εδώ και χρόνια μάλιστα ο συγκεκριμένος καθηγητής κάνει πολιτική κατήχηση στα μαθήματά του χαρακτηρίζοντας τη Χρυσή Αυγή ως «το πιο επαναστατικό κόμμα». Δυστυχώς, όπως έχει δείξει η ιστορία, η δεξιά και το καπιταλιστικό σύστημα γενικότερα υποθάλπουν το μικρόβιο του φασισμού και προάγουν την καταπίεση και την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων».