Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλέκος Αυλωνίτης: Κοινωνικά ανάλγητη η απόφαση για τη δίχρονη προσχολική αγωγή

Αλέκος Αυλωνίτης
24 Αυγούστου 2019 / 12:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την Απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών σύμφωνα με την οποία, για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Nήσων, εξαιρείται

από τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αυλωνίτης δήλωσε: «Είναι τουλάχιστον αδιανόητη, κατάφωρα άδικη και κοινωνικά ανάλγητη η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών με την οποία αναστέλλεται η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Παρά τα υπαρκτά προβλήματα των σχολικών υποδομών, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες, τόσο από την απερχόμενη δημοτική αρχή, όσο και από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτά τα προβλήματα να υπερκεραστούν, ώστε να λειτουργήσει κανονικά η δίχρονη προσχολική αγωγή. Αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός ενδυναμώνει την έκπληξη μας για την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία αποφασίστηκε η αναστολή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής, η οποία απόφαση καταστρατηγεί βάναυσα το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των παιδιών  για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και τη μόρφωση.
Πρόθεση μου τις επόμενες ημέρες είναι να συναντηθώ με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να καθορίσουμε τον τρόπο αντίδρασης σε αυτή την άδικη απόφαση, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής μου λειτουργίας».