Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου η Εισαγγελέας Εφετών

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
24 Αυγούστου 2019 / 10:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ικανοποίηση, υποδέχθηκαν το πρωί του Σαββάτου την Εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Χριστούλη οι εκπρόσωποι των δυο συλλόγων της περιοχής του Τεμπλονιού.

Την "ξενάγησαν" στο χώρο και συζήτησαν μαζί της επι μακρόν για τα προβλήματα που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν. Η υπόθεση Τεμπλονίου και η απόδοση ευθυνών για τον από δεκαετίες, εκτός κάθε προδιαγραφής τρόπο λειτουργίας του, βρίσκεται από καιρό στα χέρια της Δικαιοσύνης, χωρίς να έχει φθάσει ακόμα στο ακροατήριο.
Η παρουσία της Εισαγγελέως έδωσε στους Φορείς την αίσθηση ότι επίκεινται εξελίξεις, οι οποίες αφορούν διαχρονικά δημάρχους, τους κατά καιρούς προέδρους του Συνδέσμου Καθαριότητας, εταιρείες και άλλους αξιωματούχους του δημοσίου.



Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εκπροσώπων των δυο Φορέων, η Εισαγγελέας Εφετών έδειξε σοκαρισμένη στη θέα των συσσωρευμένων δεμάτων και σκουπιδιών, των μολυσμένων υδάτων αλλά και της δυσοσμίας της περιοχής. Άκουσε τον προβληματισμό τους αναφορικά με την έλλειψη χώρου, εκεί όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το εργοστάσιο καθώς και τα αιτήματά τους για μεταφορά εκτός νησιού.
 Όπως είπε στο enimerosi.com η Πρόεδρος του Συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου, η Εισαγγελέας (*) συμφώνησε ότι η υπόθεση "Τεμπλόνι" οφείλει να εκκαθαριστεί, το συντομότερο δυνατόν αν μη τι άλλο ως παράδειγμα προς αποφυγή. Πριν φύγει, τους προσκάλεσε σε νέα συνάντηση, αυτή τη φορά στο γραφείο της. 

Σημείωση: Διευκρινίζεται ότι στο άμεσο ρεπορτάζ δεν αποδόθηκαν ακριβώς τα όσα διημείφθησαν ανάμεσα στην Εισαγγελέα και την πρόεδρο του Εξωραϊστικού συλλόγου, κάτι που επέβαλε την ως άνω αναδιατύπωση, που είναι και η ορθή.