Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θ. Γαλιατσάτος: «Ζήτω τα κουρτελάτσα της Γαρίτσας!» (video - photos)

Γαρίτσα
23 Αυγούστου 2019 / 19:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με εμφανή συγκίνηση, ελάχιστες ημέρες πριν την αλλαγή σκυτάλης στην αυτοδιοίκηση,

ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, είχε τη χαρά να "κόψει την κορδέλα" στο έργο της αποκατάστασης της μισής παραλιακής Γαρίτσας και του παράκτιου τείχους ΝΑΟΚ. Έργο που πέρασε κυριολεκτικά "από σαράντα κύματα", όχι μόνο της φουσκωμένης θάλασσας, αλλά και του ΕΣΠΑ! 
Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα   «Ιόνια Νησιά 2014 – 2020» και τo συνολικό κόστος των παρεμβάσεων ανήλθε στο ποσό των 3,125 εκ. €. Υπο την υπό την επίβλεψη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, αποκαταστάθηκαν τα πεζοδρόμια, τα στηθαία και τα κρηπιδώματα έως την στροφή του Δεσύλλα. Αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη και να ξεκινήσει το έργο της αποπεράτωσης και αποκατάστασης των κουρτελάτσων έως τον Ανεμόμυλο. 
Σήμερα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ιονίων Νήσων διοργάνωσαν τελετή επίσημης παράδοσης του έργου, στη "σκάλα του δημάρχου". Παρόντες, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο απερχόμενος Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, η νέα Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου, η Προϊσταμένη της Εφορείας  Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Τένια Ρηγάκου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Νίκος Τρίαντος, υπηρεσιακά στελέχη, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ