Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διάψευση δημοσιεύματος από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
23 Αυγούστου 2019 / 10:30

Δηλώνει ότι επιφυλάσσεται πάντως νομίμου δικαιώματός της

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε σχέση με το δημοσίευμα στον ιστότοπο της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" (https://www.protothema.gr/greece/article/918410/sos-gia-to-nosokomeio-kerkuras-dramatiki-i-surriknosi-prosopikou/?fbclid=IwAR1ItcIF8bLyWT4xuITUniKT0pktBzBfaw-C14AvXnWC4mx_l9Q1Vp3SiLQ), η διοίκηση του Γενικού νοσοκομείου Κέρκυρας τονίζει ότι διαψεύδει κατηγορηματικά όσα αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα σε σχέση με το ότι, στο νοσοκομείο δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού την τελευταία 5ετία και οι ελλείψεις οδηγούν το νοσοκομείο σε εκπομπή σημάτων SOS.
Ο Διοικητής Φοίβος Κακαβίτσας αναφέρει «Το δημοσίευμα εντέχνως αποκρύπτει την πραγματική εικόνα του νοσοκομείου και την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό που έχει γίνει την τελευταία τριετία, κάτι το οποίο αναγνωρίζει η μεγάλη πλειοψηφία της Κερκυραϊκής κοινωνίας. Ταυτόχρονα υποδαυλίζει την εικόνα της Κέρκυρας ως τουριστικού προορισμού καθώς υποβαθμίζει την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας
 
Η δημοσιογραφική δεοντολογία, απαιτεί διασταύρωση των ειδήσεων πριν από την όποια δημοσίευση. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν ισχύει για την συντάκτρια του άρθρου, καθώς ακόμα και αν δε ρωτούσε την άποψη του νοσοκομείο για τα αναφερόμενα, από μια απλή αναζήτηση στον ιστότοπο του νοσοκομείου, διαβάζοντας τα δελτία τύπου θα έβλεπε πως:
 
 Το νοσοκομείο Κέρκυρας από 1/1/2016 έως σήμερα έχει:
 αύξηση στο ειδικευμένο ιατρικό δυναμικό κατά 30 % .
o συγκεκριμένα την 1/1/2016 απασχολούσε 80 ειδικευμένους ιατρούς, ενώ σήμερα απασχολεί 104 (παρούσα στελέχωση περίπου στο 70%)


 αύξηση στο λοιπό προσωπικό κατά 10% (μόνιμοι, επικουρικοί και συμβάσεις ΙΔΟΧ>1έτους και συμβάσεις ΟΑΕΔ>1έτους )
o συγκεκριμένα την 1/1/2016 απασχολούσε 452 άτομα λοιπό προσωπικό κάθε κατηγορίας, ενώ σήμερα απασχολεί 503 άτομα.
 
Μόνιμοι ιατροί την 1/1/2016 υπηρετούσαν 67, σήμερα 71, γεγονός που σημαίνει προσλήψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό, όχι μόνο έγιναν, αλλά υπερκέρασαν τις συνταξιοδοτήσεις. Ταυτόχρονα θα θυμίσουμε, ότι επιπλέον αυτών, έχουν ήδη δοθεί στο νοσοκομείο και είναι σε αναμονή προκήρυξης ή οριστικοποίησης των κρίσεων και θα προσληφθούν στο επόμενο διάστημα:
 ακόμα 20 θέσεις μόνιμων και 7 θέσεις επικουρικών ιατρών .
 ακόμα 19 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων λοιπού προσωπικού.
 
Στην παθολογική κλινική έχουν γίνει 2 μόνιμες προσλήψεις την τελευταία 3ετία ενώ έχουν προκηρυχθεί άλλες 2 μόνιμες θέσεις.
Στην Νευρολογική κλινική υπηρετούν 2 νευρολόγοι, ενώ έχουν προκηρυχθεί ακόμα 2 μόνιμες θέσεις.
Η πνευμονολογική κλινική στελεχώνεται από 5 πνευμονολόγους, εκ των οποίων οι 4 μόνιμοι.
Στο τμήμα επειγόντων που συστάθηκε στο τέλος του 2016 υπηρετούν 4 ιατροί (1 μόνιμος), ενώ έχουν προκηρυχθεί ακόμα 5 μόνιμες θέσεις. Στις 8/8/2019 υπογράφηκε από τον υφυπουργό υγείας η πρόσληψη του νέου Διευθυντή του τμήματος επειγόντων και αναμένεται η δημοσίευση του διορισμού σε ΦΕΚ. Αντίστοιχη αύξηση της στελέχωσης υπάρχει σε όλες τις υπόλοιπες κλινικές του νοσοκομείου, πλην της Παθολογικής, καθώς στη συγκεκριμένη κλινική δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να διορισθούν.
 
Δε θα υποστηρίξουμε ότι το νοσοκομείο δουλεύει άψογα, ή ότι δεν έχει καμία έλλειψη. Άλλωστε το φωνάζουμε και εμείς, προς την κεντρική εξουσία, καθώς η Κέρκυρα είναι νησί και η στελέχωση το 2015, ήταν από τις χειρότερες στην Ελλάδα. Τα στοιχεία όμως σήμερα, δείχνουν την κατάσταση κάθε άλλο παρά αυτή του δημοσιεύματος την οποία θα έπρεπε η δημοσιογράφος να διασταυρώσει σύμφωνα με τη δημοσιογραφική δεοντολογία πριν την οποία δημοσίευση.

Επισημαίνοντας σας την πρόβλεψη του νόμου για δημοσίευση της παρούσας διάψευσης με τα ίδια στοιχεία, στα ίδια σημεία της εφημερίδας ή του ιστοτόπου σας αναμένουμε την αποκατάσταση της αλήθειας, επιφυλασσόμενοι πάντως νομίμου δικαιώματος μας».
 
Η Διοίκηση του Γ.Ν. Κέρκυρας