Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

H βιβλιοθήκη του δρόμου – book stage – στους Αρκαδάδες!

book stage
19 Αυγούστου 2019 / 12:26
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία όμορφη πρωτοβουλία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκαδάδων. Ένα μικρό χωριό, κάνει μία σπουδαία προσπάθεια. Δημιούργησε

την δική του βιβλιοθήκη στη δική του γειτονιά! Μία προσπάθεια για να φέρει τον κόσμο και ιδίως τα παιδιά πιο κοντά στο βιβλίο και να κάνει την ανάγνωση πιο άμεση. Μια βιβλιοθήκη που μπορείς να ανταλλάξεις βιβλία εντελώς δωρεάν! Και παράλληλα να δημιουργήσουμε ένα τρόπο ώστε τα βιβλία να μην καταλήγουν στους κάδους ούτε καν στην ανακύκλωση!.Όποιος μπορεί ας στείλει τα διαβασμένα του βιβλία στον πολιτιστικό σύλλογο να φτιάξει την βιβλιοθήκη του.
Όπως τόνισαν από το Σύλλογο: «Η Βιβλιοθήκη μας φτιάχτηκε στα πλαίσια της επανάχρησης! Η πόρτα ανακατασκευή της παλιάς, τα ράφια από παλιά ξύλα κυπαρισσιού! Τα βιβλία τα μαζέψαμε από όλους εσάς που αγκαλιάσατε την ιδέα μας! Όλες οι εργασίες έγιναν από μια μικρή ομάδα εθελοντών! Η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή όλη μέρα, ενώ στο τελευταίο ράφι που θα είναι άδειο, θα μπορείτε να αφήνετε βιβλία που δεν σας είναι πια χρήσιμα! Οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη και να αφήσει ένα άλλο που δεν του είναι πια χρήσιμο! Δεχόμαστε κάθε είδους βιβλία, μυθιστορήματα, πολιτικά, παιδικά, βοηθητικά βιβλία σχολείου, ιστορικά κ.α. ακόμα και ξενόγλωσσα! Δεχόμαστε κάθε είδους Βιβλία παιδικά, μυθιστορήματα, πολιτικά, ιστορικά, βοηθήματα σχολικά, εγκυκλοπαίδειες, ξενόγλωσσα βιβλία κ.α. Ότι δεν είναι χρήσιμο σε σένα μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλο τα συγκεντρώνουμε λοιπόν όλα τα βιβλία στο χώρο του συλλόγου μας, μην τα πετάτε!»

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.