Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με πολλά προβλήματα άλυτα, στη Νάουσα η ΠΑΕ ΑΟΚΚ για προετοιμασία

ΠΑΕ
16 Αυγούστου 2019 / 12:18
Σπύρος Πίκουλας

Οι πληροφορίες λένε ότι θα πάνε 9-10 παίκτες από την περσινή Κ19 της ομάδας (οι μισοί είναι ήδη επαγγελματίες), 5-6 από τους παλιούς, χωρίς να υπάρχει σιγουριά για τα ονόματα, ενώ στη Νάουσα θα βρεθούν και αρκετοί υπό μεταγραφή παίκτες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναχωρεί η ομάδα του ΑΟΚ Κέρκυρα το Σάββατο 17 Αυγούστου για τα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας, ώστε να κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Μια αναχώρηση που δεν έχει καμιά σχέση με καμιά από τις προηγούμενες σε επαγγελματικό επίπεδο της ομάδας. 
Δεν υπάρχει ενημέρωση για το έμψυχο υλικό που θα ακολουθήσει την αποστολή, παρά μόνο το προπονητικό τιμ με προπονητή τον Λεωνίδα Βόκολο, βοηθό του τον  Ίσσαρη Νίκο, γυμναστή τον Χαρίση Άγγελο και χρέη αθλητικού διευθυντή αναλαμβάνει ο Αντωνάκος Θεόδωρος (αντί του Τάσου Βενέτη) με συνεργάτη του τον Ανδρέα Μπονόβα.
Οι πληροφορίες λένε ότι θα πάνε 9-10 παίκτες από την περσινή Κ19 της ομάδας (οι μισοί είναι ήδη επαγγελματίες), 5-6 από τους παλιούς, χωρίς να υπάρχει σιγουριά για τα ονόματα, ενώ στη Νάουσα θα βρεθούν και αρκετοί υπό μεταγραφή παίκτες. Θα είναι από οκτώ ως δώδεκα, εκεί θα ξεκαθαρίσει για κάποιους αν θα ενταχθούν στην ομάδα, ενώ  έχει αποφασιστεί ήδη κάποιοι από αυτούς να ενταχθούν στην ομάδα, αφού τους γνωρίζουν τόσο ο προπονητής όσο και οι συνεργάτες της ομάδας. Ονόματα ακούστηκαν και θα ακουστούν πολλά, δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναφέρουμε σήμερα, απλά θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. 
Όλο αυτό βέβαια δείχνει μια προχειρότητα, αλλά δυστυχώς τηρουμένων των αναλογιών και κυρίως των συνθηκών που βίωσε και βιώνει η ΠΑΕ δεν θα μπορούσε να είναι κάτι καλύτερο. Τα πολλά οικονομικά προβλήματα, η μη εύρεση «επενδυτή» και ο χρόνος που κύλισε έφεραν την ομάδα στο παρά πέντε να ξεκινήσει και μάλιστα χωρίς το ρίόστερ που θα παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα. Ο Λ. Βόκολος θα έχει πολύ δύσκολο έργο στο να φτιάξει μια δυνατή ομάδα από το μηδέν, αφού δεν υπάρχει «κορμός» και όλα θα ξεκινήσουν πάνω σε νέα βάση.  
Στο όλο εγχείρημα οι παλιοί παράγοντες της ομάδας που το «τρέχουν», ελπίζουν ότι τουλάχιστον η ομάδα θα μείνει στη Super League 2, που είναι ο βασικός στόχος, ενώ θα πρέπει να «τρέξουν»  και άλλα θέματα όπως είναι το γήπεδο που θα αγωνιστούν, το ΕΑΚΚ έχει πάρα πολλά προβλήματα όσο αφορά τον χλοοτάπητα, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουν όλες τις προσφυγές των παικτών που έχουν γίνει, είτε υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις, είτε περιμένουμε άλλες. Ακόμη και ο Πλάντραφος έχει προβλήματα, θέλει και εκεί δουλειά το αθλητικό κέντρο της ομάδας, αλλά εκεί υπάρχει χρόνος στην επιστροφή της ομάδας στις 30 Αυγούστου από τη Νάουσα να είναι καθ΄ όλα έτοιμος. 
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και το -3 που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα η ομάδα, υπάρχει η μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της προετοιμασίας και αν δεν αλλάξει η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος,  θα δυσκολευτεί πάρα πολύ η ομάδα τις πρώτες αγωνιστικές που θα είναι ανέτοιμη.  Σε όλα αυτά που γίνονται, να σημειώσουμε ότι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας κ. Λ. Γεωργακόπουλος έχει τις δικές του αντιρρήσεις και διαφωνίες, αλλά αφήνει τις πρωτοβουλίες στους άλλους, γιατί η ομάδα είναι απαραίτητο να κατέβει στο πρωτάθλημα.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια