Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τετράωρη στάση εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων την Τετάρτη

ΟΤΑ
13 Αυγούστου 2019 / 18:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι δημοτικοί υπάλληλοι, για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να μετακινηθούν 11 υπάλληλοι του δήμου Κέρκυρας σε νεοσύστατους δήμους.

Σήμερα έγινε στο δημοτικό θέατρο διευρυμένο δ.σ. του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας, όπου οι εργαζόμενοι, αφού ενημερώθηκαν για την απόφαση της Αποκεντρωμένης για μετακίνηση υπαλλήλων σε νεοσύστατους δήμους, συζήτησαν τις μελλοντικές κινήσεις του Συλλόγου.
Αποφασίστηκε στάση εργασίας σαν πρώτη συνδικαλιστική κίνηση κατά τις τέσσερις πρώτες ώρες την Τετάρτη 14 Αυγούστου. 
Η στάση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Αποκεντρωμένης, που παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όρισε υποχρεωτικές μετακινήσεις.
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Συνάδελφοι η συμμετοχή πρέπει να είναι μαζική για να αποδείξουμε ότι κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει για τις ζωές μας ερήμην μας. Αυτοί τη στιγμή κινδυνεύουν 11 συνάδελφοι, αύριο δεν ξέρουμεποιος θα βρεθεί στη θέση τους.
Η έλλειψη προσωπικού στους δήμους δεν λύνεται υποχρεώνοντας 5 και 6 υπαλλήλους αντίστοιχα σε μετακίνηση, λύνεται με άμεσες προσλήψεις σε ειδικότητες που υπάρχει ανάγκη, με διαδικασίες εξπρές.
Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας και προχωράμε σε ότι άλλο κριθεί απαραίτητο από τον Σύλλογο, τους συναδέλφους και την Ομοσπονδία, ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης.
Δεν μετακινείται κανένας αν δεν συμφωνεί».