Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο αναφορές Γκίκα στο Υπουργείο Υγείας για Γ.Ν.Κ. & Κ.Υ. Παξών

Γκίκας Στέφανος
09 Αυγούστου 2019 / 12:05

Οι αναφορές που κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. αφορούν την άμεση πρόσληψη φαρμακοποιού στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και την έλλειψη Διευθυντή & οδοντιάτρου στο Κέντρο Υγείας Πάξων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Δύο αναφορές προς το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το οποίο απέστειλε ο Στέφανος Γκίκας, η πρώτη αναφορά σχετίζεται με το αίτημα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας για την άμεση πρόσληψη φαρμακοποιού, καθώς οι δύο μόνιμες υπηρετούσες φαρμακοποιοί πολύ σύντομα θα αποχωρήσουν κάνοντας χρήση των αδειών κυήσεων και στην συνέχεια λοχείας και ανατροφής τέκνου, με αποτέλεσμα το Γ.Ν.Κ. να μείνει χωρίς φαρμακοποιό.

Η δεύτερη αναφορά του Βουλευτή Κέρκυρας με τη Ν.Δ. βασίζεται στην επιστολή του Δημάρχου Παξών, Σπύρου Βλαχόπουλου προς το Υπουργείο Υγείας, με την οποία περιγράφεται η έλλειψη οδοντιάτρου και Διευθυντή στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Ζητείται η άμεση προκήρυξη ιδίως της θέσης του Διευθυντή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα και των δύο υποθέσεων, ο κ. Γκίκας καλεί τον Υπουργό Υγείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις και στα δύο ζητήματα.