Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατεπείγοντες έλεγχοι σε όλες τις παιδικές χαρές της Κέρκυρας

Παιδικές χαρές
08 Αυγούστου 2019 / 08:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ελέγχους και συντήρηση έχουν ξεκινήσει οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στη Χίο που κόστισε τη ζωή ένος 19χρονου.

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, οι Δήμοι όλης της χώρας οφείλουν να προβούν σε κατεπείγοντα έλεγχο όλων των αθλητικών χώρων, των παιδικών χαρών και των χώρων αναψυχής αρμοδιότητάς τους. Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε σε όλους τους Δημάρχους της χώρας την εξής επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε το βράδυ της 4ης Αυγούστου, ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή Δασκαλόπετρα της Χίου. Η κατάρρευση μιας μπασκέτας στο γήπεδο της περιοχής στοίχισε τη ζωή σε ένα νέο άνθρωπο, μόλις 19 ετών.

Ζητώ από σας κατεπειγόντως να μεριμνήσετε για τον έλεγχο των αθλητικών χώρων, των παιδικών χαρών και γενικότερα των χώρων αναψυχής του Δήμου σας, ώστε να εναρμονίζονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να παρέχεται ασφάλεια σε όσους τους χρησιμοποιούν.

Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αποτελεί ευθύνη των δημοτικών αρχών η συντήρηση των χώρων αθλητισμού, των παιδικών χαρών και η διατήρηση της ασφάλειας σε χώρους αναψυχής, αρμοδιότητας των δήμων σας. Αναμένω έως το τέλος Αυγούστου να έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα και να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Με εκτίμηση
Ο υπουργός Εσωτερικών
Τάκης Θεοδωρικάκος» 


Ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου, συνεργεία του Δήμου έχουν ξεκινήσει ελέγχους σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους χώρους αναψυχής. Μιλώντας στο enimerosi.com ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Γουλής, ανέφερε ότι οι έλεγχοι γίνονται από μηχανικούς, από έναν αρμόδιο για τις εγκαταστάσεις κάθε δημοτικής ενότητας. 

Φωτό: FB Ventouras Konstantinos -Τα παράπονά σου στον Δήμαρχο