Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο πλευρό των εργαζόμενων η «Εκκίνηση» - Απαιτεί ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας

Εκκίνηση
07 Αυγούστου 2019 / 11:47

Αδιαπραγμάτευτα χαρακτηρίζονται από την «Εκκίνηση» τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, με την υποσημείωση ότι αυτά θα υπερασπιστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τα μέλη της

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε η «Εκκίνηση», με αφορμή την καταγγελία του 19χρονου ασκούμενου μάγειρα για βίαιη συμπεριφορά από μερίδα του προσωπικού γνωστού κερκυραϊκού εστιατορίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η καταγγελία του νεαρού εκπαιδευόμενου μάγειρα για βασανισμούς και άλλες προσβολές του ατομικού του δικαιώματος για προστασία της εργασίας, της εκπαίδευσης, της προσωπικότητας, της σωματικής ακεραιότητας και της ψυχικής του υγείας, που υπέστη από τον υπεύθυνο κουζίνας γνωστού εστιατορίου, μόνο αποτροπιασμό και οργή μπορεί να προκαλέσει. Το περιστατικό πρέπει να διερευνηθεί άμεσα και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν.

Με αφορμή το γεγονός της καταγγελίας, έρχεται ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα των άθλιων έως μεσαιωνικών συνθηκών εργασίας, που υπάρχουν στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίες δικαίως του προσδίδουν το χαρακτηρισμό «γαλέρα». Αν το να βασανίζεται ένας μάγειρας που κάνει την πρακτική του, δεν είναι το σύνηθες, υπάρχει ανοχή και αποδοχή στα ατελείωτα ωράρια και χωρίς αμοιβή για τις επιπλέον ώρες εργασίας, στα χαμηλά μεροκάματα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, στη στέρηση των ρεπό και σε κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία σε βάρος των πρακτικάριων και όχι μόνον.

Ως ΕΚΚΙΝΗΣΗ-Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο, στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του τουρισμού-επισιτισμού. Απαιτούμε την ενίσχυση του σώματος επιθεωρητών εργασίας, ώστε να χαλιναγωγηθεί όσο γίνεται η εργοδοτική αυθαιρεσία και ταυτόχρονα πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια. Τα δικαιώματα της εργατικής τάξης για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτα και θα τα υπερασπιστούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και δίπλα στους εργαζόμενους στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες τους».