Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο αυτόφωρο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης

Απορρίμματα
07 Αυγούστου 2019 / 06:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων Σπύρος Ασπιώτης,

αφού κλήθηκε και παρουσιάστηκε αυτοβούλως ως επακόλουθο τριών μηνύσεων. Οι μηνύσεις κατατέθηκαν από τους δύο Συλλόγους Τεμπλονίου για την εναπόθεση δεματοποιημένων αποριμμάτων στην κορυφή του κλειστού, σφραγισμένου με απόφαση Περιφερειάρχη, κυττάρου στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.
Όπως είπε ο Σπύρος Ασπιώτης στο enimerosi.com, τα 160 δέματα που είχαν τοποθετηθεί, έχουν ήδη απομακρυνθεί από το κύτταρο και τοποθετηθεί στο χώρο της ενδιάμεσης διαχείρισης. Ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ σχολίασε μάλιστα ότι «παρόλον τον πόλεμο που μου γίνεται, εγώ είμαι ταγμένος, απέναντι στην κερκυραϊκή κοινωνία που με τίμησε. Μέχρι το τέλος, δεν πρόκειται να αφήσω τα σκουπίδια χωρίς διαχείριση. Δεν υπάρχει άλλος χώρος, και συνεχίζεται η εισαγωγή σκουπιδιών, τα οποία παράγουμε όλοι».
Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται από τον Σύνδεσμο ΠΠΔ (προσωρινή αδειοδότηση) για έναν μικρό χώρο δύο στρεμμάτων, που θα τοποθετηθεί ακόμα μια ποσότητα δεμάτων.